Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se vede luminița de la capătul tunelului pentru baschetul juvenil

* după un an de inactivitate, Federația Română de Baschet își reia activitatea competițională la nivelul copiilor și juniorilor * Cuza Pirates Brăila are 4 echipe înscrise în campionatele naționale, U13, U14, U16 și U18

 

După un an de zile în care au tot sperat că se vor relua competițiile, baschetbaliștii de la Cuza Pirates Brăila au primit vestea cea mare din partea Federației Române de Baschet. În luna februarie se reiau campionatele juvenile. Cuza Pirates Brăila este înscrisă deja, încă de anul trecut, cu cele patru echipe, U13, U14, U16, U18.

“Suntem în poziția de a restarta meciurile oficiale. După un an de așteptare se reia activitatea oficială. Federația a hotărât ca sezonul 2020-2021 să înceapă în această lună. În perioada februarie – mai vor mai avea loc patru turnee, câte unul în fiecare lună. Primul turneu la U13 și U16 va avea loc pe 27 și 28 februarie, iar la U14 și U18 pe 6 și 7 martie”, ne-a declarat Mircea Totolici, președintele clubului Cuza Pirates Brăila.

Sursa citată a explicat și ce condiții trebuie să respecte cluburile care participă în campionatele organizate de Federația Română de Baschet, reguli impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

“Intrarea în turneu se face în sistem «bulă», sâmbăta. Toate echipele participante la grupele la care au fost repartizate, vor sta în același hotel. La un turneu, o echipă poate participa cu maximum 14 sportivi.  Primele două turnee sunt regionale. Iar cu 48 de ore înaintea fiecărui turneu, toți componenții echipei, antrenorii și șoferul se vor testa obligatoriu cu test RT-PCR. La intrarea în “bulă” echipele sunt obligate să prezinte oficialilor rezultatele testării, iar în cazul în care din cei 14 sportivi de la turneul respectiv este cineva pozitiv, va fi nevoie ca și clubul nostru să solicite Direcției de Sănătate Publică aviz de participare, iar acei sportivi testați pozitiv să rămână acasă.

Cheltuielile pentru organizarea turneului, arbitri și oficiali se vor împărți între cluburile participante. Grupele sunt de 3 sau 4 echipe. Am avut discuții cu părinții copiilor pe categoriile de vârstă aferente echipelor înscrise legate de faptul că prin obligativitatea testării RT-PCR cu 48 de ore înaintea fiecarui turneu și a prețului ridicat al acestui test, costurile de participare per echipă, la un turneu, sunt de aproximativ 10.000 lei, deci 40.000 lei pentru cele 4 echipe înscrise. La momentul la care vorbim, echipele U13, U14, U16 și U18 vor participa la turneele lor. Avem discuții și cu persoane private pentru a ne ajuta și, pe această cale, prin intermediul dumneavoastră, facem un apel către agenții economici care doresc să sprijine și să ajute măcar pentru a acoperi costul testării sportivilor RT-PCR, o pot face. La fiecare turneu se testează cam 30 de sportivi din 2 echipe (U13 cu U16 și U14 cu U18), costul fiind de aproximativ 18000 lei doar pentru teste pentru a participa la un turneu. Odată ajunși să putem participa la aceste turnee, în actualul context dificil al epidemiei cu virusul Covid-19, se va reuși menținerea sănătății și a unei bune conduite sportive a copiilor din Brăila”, a mai spus Totolici.

Sezonul competițional 2021-2022 va începe în luna septembrie. În aceste condiții, în iunie și iulie, baschetbaliștii brăileni vor face antrenamente, meciuri de verificare și un cantonament care va fi inclus în proiectul de finanțare pe care clubul Cuza Pirates îl va depune la Consiliul Județean Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii