Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se va relua transportul spre "Carrefour Promenada"

În viitorul apropiat, traseul operatorilor de transport public spre supermarket-ul "Carrefour Promenada" va fi pus din nou la dispoziţia cetăţenilor. Decizia a fost luată ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare a CJ, prin aprobarea unui proiect de hotărâre ce vizează actualizarea programului de transport public judeţean de persoane. După cum se arată în actul hotărârii, motivul care a stat la baza aprobării imperioase a acestui proiect este următorul: "situaţia expresă creată de imposibilitatea preluării fluxurilor sporite de cetăţeni locuitori ai municipiului Brăila, care se deplasează la cumpărături la supermarket-ul Carrefour şi la celelalte magazine situate pe raza administrativ-teritorială a localităţii Vărsătură, din comuna Chiscani". În zilele următoare, programul actualizat va fi afişat pe pagina web a Consiliului Judeţean, apoi se va desfăşurara o licitaţie electronică la finele căreia comisia paritară, pe baza rezultatelor transmise, va emite o hotărâre privind traseele atribuite, urmând ca ulterior Autoritatea Rutieră Română (ARR) - Agenţia Brăila să emită licenţele de traseu şi caietele de sarcini operatorilor de transport desemnaţi câştigători. Pentru a evita suprapunerea traseelor deja existente cu cele nou înfiinţate, CJ a propus 2 trasee noi: 1. Traseul nr. 061, Brăila, care va cuprinde ruta Vidin-Vărsătură (Carrefour): cartierul Vidin (Stadion), Calea Galaţi (Biserică), Calea Galaţi (Plantelor), bulevardul Independenţei (Bl. Turn), str. Mihai Eminescu, şoseau Vizirului (Peco "Lukoil"), şoseaua Vizirului (Peco "Mol"), Vărsătură Carrefour; Traseul nr. 062, Brăila, care va cuprinde ruta cartier N. Chercea - Vărsătură (Carrefour): cartier N. Chercea ("Soroli Cola"), str. Comuna din Paris (Fânărie), şoseaua Focşani, IRMEX, bulevardul Dorobanţilor (Catedrală), bulevardul Dorobanţilor (Lic. "Panait Cerna"), şoseaua Buzăului (Biserica R. Negru), Grădina Zoo şi Vărsătură Carrefour.

"Desigur, se va pune întrebarea «de ce astăzi şi nu acum 3 ani?». E bună întrebarea. A fost o problemă a Primăriei, care nu a avut cereri pentru traseul respectiv (...) Am încercat, împreună cu Primăria, să găsim o soluţie rapidă pentru că e bine ca cetăţenii să ajungă la «Carrefour». Dacă nu facem ceva, şi acesta este motivul pentru care este extraordinară şedinţa de astăzi... ei deja au probleme cu vânzările şi să nu cumva să păţim cu ăsta ce am păţit cu «Armonia»", a explicat preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

Reamintim că, la ora actuală, singurul operator care mai poate duce brăileni până la "Carrefour Promenada" este "Gebamy Trans Junior". Asta deoarece cursele efectuate până acolo de "Braicar" şi de maxi-taxi-urile private au fost suspendate, de pe 7 mai, în urma unui control al ARR, care a constatat atunci că doar "Gebamy Trans Junior" deţine licenţă pentru a efectua curse de la limita municipiului până la "Carrefour Promenada".
Categorie articol: 

Comentarii