Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se umblă şi la pensiile speciale

Premierul Emil Boc a declarat ieri că pensiile speciale nu pot rămâne "în afara restrângerilor bugetare", întrebat de presă dacă Guvernul intenţionează să recalculeze de la 1 iunie pensiile speciale, deşi Legea pensiilor, care prevede acest lucru, ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2011. "Ştiţi bine că avem o Lege în Parlament care elimină toate legile speciale. Evident că pensiile speciale nu pot rămâne în afara restrângerilor bugetare. Nu vă imaginaţi că vom tăia din pensiile mai mici şi vom lăsa pensiile speciale", a declarat Boc, întrebat de presă dacă, de la 1 iunie, vor fi tăiate şi pensiile speciale.

Potrivit unui proiect de OUG publicat în mass-media, pensiile speciale (de care beneficiază, printre alţii, fostele cadre militare, magistraţii, foştii angajaţi ai Ministerului Internelor n.r.) nu se mai acordă începând cu luna iunie, pensiile pentru aceste categorii socio-profesionale urmând să fie acordate în baza Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii.

De la 1 iunie, Guvernul trebuie să pună în practică măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare convenite cu FMI. Printre acestea figurează reducerea pensiilor cu 15% şi a salariilor cu 25%.
Categorie articol: 

Comentarii