Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se taie arborii bătrâni de pe strada Industriei

• unii locatari ai blocurilor din zonă protestează, spunând că nu toţi copacii doborâţi de drujbele celor de la „Seroplant” erau bătrâni şi bolnavi • pe de altă parte, conducerea „Seroplant” susţine că arborii în cauză erau de-o seamă cu uzina „Progresul” şi că ajunseseră să reprezinte un pericol pentru maşini şi pietoni

 

Mai mulţi copaci de pe strada Industriei au fost culcaţi, ieri, la pământ de angajaţi ai Seroplant, spre nemulţumirea unora dintre locatarii blocurilor din zonă, care au sesizat Garda de Mediu, solicitând să se verifice dacă tăierile au autorizaţiile necesare sau nu. „Au venit cei de la Mediu şi au zis că au autorizaţie. Nu înţeleg, totuşi, pe ce bază s-au dat aceste autorizaţii, din moment ce unii dintre arborii tăiaţi sunt sănătoşi şi nu reprezintă niciun pericol. Din câte am înţeles or să fie doborâţi toţi copacii de pe strada Industriei, din dreptul fostei uzine Progresul până la podul Brăiliţa. Mi se pare inacceptabilă o astfel de situaţie!”, ne-a declarat brăileanca Marina Simion.

Conducerea „Seroplant” susţine că tăierile sunt întemeiate, deoarece copacii respectivi sunt atinşi de boală, scorburoşi şi s-ar fi putut prăbuşi sub rafalele de vânt puternice. „E vorba despre arbori bătrâni, care probabil au fost plantaţi acolo din vremea când s-a construit uzina Progresul. Sunt plin de boli, putregai şi reprezentau un real pericol pentru maşini şi pietoni. Bineînţeles că tăierile se fac în baza unor aprobări. Doar 9 copaci trebuie doborâţi, iar alţi doi trebuie doar toaletaţi”, ne-a declarat Ligia Drăgan, directorul „Seroplant” Brăila, negând astfel că ar urma să fie tăiaţi toţi copacii de pe Str. Industriei. Potrivit acesteia, lemnul provenit de la arborii respectivi va fi împărţit brăilenilor cu o situaţie materială precară.
Categorie articol: 

Comentarii