Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se repară pista din zona Bazei Nautice!

mica pistă de biciclişti din zona Bazei Nautice va fi refăcută • lucrările au început deja, iar soluţia abordată de autorităţi pentru rezolvarea problemei din asfalt a fost tăiarea salciei din zonă •preventiv, reprezentanţii primăriei spun că vor mai tăia încă o bucată din rădăcina altui copac, pentru a nu se denivela, din nou, covorul asfaltic • soluţia a fost deja criticată de unii brăileni

 

Veşti bune pentru biciclişti şi nu numai! Se repară mica pistă de pe Faleza Dunării, din zona debarcaderului. Primăria Brăila s-a decis să ia măsuri şi să repare bucata de asfalt care s-a denivelat şi, mai apoi crăpat, din cauza unei rădăcini de copac care a crescut pe dedesubt. O problemă mai veche, din cauza căreia, după cum v-am mai informat, mai mulţi brăileni au suferit accidente, zona afectată nefiind nici semnalizată. Acum că lucrările de refacere a pistei au început deja, edilul-şef a spus că intervenţia nu va costa niciun ban în plus de la buget, pentru că acestea sunt efectuate de echipa de asfaltări a Primăriei municipiului Brăila. Chiar şi aşa, pentru a se evita apariţia altor denivelări în asfalt pe viitor, autorităţile au explicat că vor mai tăia preventiv din rădăcina unui copac de lângă pistă. “S-a tăiat salcia respectivă care umflase foarte mult asfaltul acolo şi, de asemenea, se va interveni şi la a doua salcie care a început să umfle asfaltul. Se scoate rădăcina integral a salciei, inclusiv cea de sub asfalt care era cu un diametru de peste 25 de cm, iar apoi se pune un pat de nisip, se toarnă ciment şi asfalt la urmă (...) A doua nu va fi tăiată, pentru că este mai mică denivelarea. Vom tăia doar o parte din rădăcina copacului, la cealaltă salcie nu s-a putut tăia astfel pentru că era prea mare rădăcina, şi era una de susţinere”, a declarat ieri, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Nici nu s-a uscat bine cimentul turnat în zonă, că deja unele voci au şi reclamat modul de abordare a situaţiei. Brăileanul Teo, cel care ne-a sesizat primul, în urmă cu câteva zile, despre existenţa acele crăpături din asfalt, susţine că, de fapt, s-ar fi tăiat mai mulţi copaci în zonă, deşi nu ar fi fost cazul. “Au făcut precum Dorel cu repararea pistei. Au tăiat 3 sălcii pentru denivelarea din asfalt. E ceva de nedescris, să te ducă mintea aşa de puţin... Au făcut intenţionat, că tot zicea domnul primar că o să fie unii contra tăierii salciei. Da, domnule, înţeleg să tai una, că de..strica pista de biciclişti, dar să tai 3 copaci preventiv, să nu care cumva să se deniveleze pista în următorii 50 de ani. Serios? Şi nici acel copac nu trebuia tăiat, trebuia tăiată doar rădăcina respectivă.”, s-a plâns Teo, într-un mesaj transmis pe adresa redacţiei.

Aşadar, dacă intenţionaţi să urcaţi în şa, în această săptămână, ori să daţi o tură cu tricicleta, cel mai indicat ar fi să vă alegeţi un alt traseu, pentru că mica pista de biciclişti de lângă debarcader este în reparaţii, iar drumul va fi blocat.

Amintim că subiectul pistei denivelate de pe Faleza Dunării a fost în atenţia reporterilor “Obiectiv”, la începutul acestei luni, când mai multe sesizări venite din partea localnicilor arătau cu degetul spre primărie pentru că nu s-a reparat mai demult traseul destinat bicicliştilor.
Categorie articol: 

Comentarii