Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se reabilitează porţiunile degradate de pe faleza Dunării

• în prezent se lucrează în zona scenei de pe Esplanadă, urmând să fie “atacat” şi platoul-parcare din dreptul Morii Violatos  • operaţiunile sunt executate de Divizia de Asfaltări din cadrul SUPAGL

 

Porţiunea de faleză din zona scenei de pe Esplanadă a intrat în reparaţii, de câteva zile, lucrările fiind executate de Divizia de Asfaltări din cadrul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală a Primăriei Brăila. Aleile care până acum erau făcute din beton şi dale vor fi decopertate şi acoperite cu strat de asfalt. “Înlocuim dalele şi betonul deoarece acestea se degradează mai repede decât asfaltul, în special iarna, când se foloseşte antiderapant pe bază de sare pentru combaterea gheţei. Asfaltul are o rezistenţă mai mare, din acest punct de vedere”, ne-a explicat Dumitru Munteanu, directorul SUPAGL. Acesta ne-a spus că, după ce va finaliza aleea de pe malul Dunării, echipa se va muta pe platoul-parcare din dreptul Morii Violatos. Şi acolo va fi decopertat stratul cu probleme şi se va turna beton, pe întreaga suprafaţă de circa 3.200 metri pătraţi. După ce va fi gata parcarea din zona fostei mori, echipa va reveni la scena de pe Esplanadă, pentru a reabilita şi porţiunile din stânga şi dreapta platoului de la capătul scărilor, care în prezent sunt acoperite cu dale de beton care s-au măcinat în timp. Se va turna, de asemenea, un strat nou de asfalt. Suprafaţa reabilitată în zona scenei însumează 800 mp.

Conducerea SUPAGL estimează că lucrările, atât cele din dreptul Esplanadei cât şi cele de la Moara Violatos, vor dura circa o lună. Astfel, porţiunile respective vor fi asfaltate până cel târziu la jumătatea lunii iulie, aşa încât totul să fie pregătit pentru Zilele Brăilei, din luna august.
Categorie articol: 

Comentarii