Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se pun bazele unui proiect pentru dezvoltarea judeţului

Conducerea interimară a CJ Brăila a răspuns favorabil unei invitaţii venite recent din partea "Curierului Naţional", partener oficial al Alianţei Confederaţiei Patronale din România, de a organiza luna viitoare o întâlnire cu oameni de afaceri, menită să conducă la dezvoltarea judeţului. Mai exact, pe data de 5 martie, "Curierul Naţional" şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR) plănuiesc să fie mediatorii unui dialog deschis între autorităţile locale, centrale şi oameni de afaceri, atât din mediul local cât şi internaţional, ce va avea loc la Palatul Administrativ Brăila. După o întâlnire ce a avut loc în luna ianuarie, preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, a participat, miercuri, alături de Ştefan Fusea, preşedintele Camerei de Comerţ Brăila, Costel Drăgan, arhitectul şef al judeţului şi alţI directori din subordine la o a doua discuţie cu Dan Manea, directorul executiv al ziarului "Curierul Naţional" şi Ştefan Rădeanu, secretar general UGIR, pentru a pune la punct o strategie pregătitoare pentru evenimentul programat pe 5 martie.
Potrivit profesorului Viorel Mortu, ideea principală este aceea de a favoriza crearea de oportunităţI pentru dezvoltarea mediului de afaceri la Brăila, realizarea unei zone industriale, proiecte privind procesarea de produse agricole etc. "Am meditat, am pus la lucru toate persoanele care gândesc proiecte la Brăila, astfel încât, până pe 5 martie, să conturăm un proiect de judeţ. Acesta este cuvântul cheie. Un proiect care trebuie să încheie o perioadă de ambiguităţi şi să găsim formula cheie pentru ce aminteam mai devreme: un proiect de judeţ. Zona este uşor rămasă în urmă. La nivel de Consiliu Judeţean suntem interesaţi să facem oferte, facilităţi şI cofinanţări, pe orice zonă identificabilă pe proiect. În zona agricolă este de lucru. În prezent noi dăm doar materie primă", a declarat Viorel Mortu în cadrul întâlnirii, punctând totodată că a purtat o discuţie cu Lucian Buzdugan, director general din Insula Mare a Brăilei, care s-a arătat extrem de interesat în privinţa întâlnirii din 5 martie.
Întâlnirea de luna viitoare ar fi a şasea de acest gen Potrivit lui Dan Manea, directorul executiv al publicaţiei "Curierul Naţional", acest gen de întâlnire între oamenii din mediul de afaceri şi primari, preşedinţi de consilii judeţeni şi miniştri, s-a bucurat de succes în alte judeţe din ţara noastră. "Proiectul nostru se numeşte "Dezbaterile Curierul Naţional, parteneri pentru dezvoltare". L-am început şi l-am pus la punct împreună cu UGIR, în ideea de a aduce la o masă, la dezbatere, reprezentanţi din mediul de afaceri şi autorităţile locale şi centrale, astfel încât fiecare dintre părţi să îşI prezinte oportunităţile, facilităţile şI angajamentele în legătură cu proiectele pe care le vizăm. Este a şasea ediţie pe care vrem să o facem aici, la Brăila. Prima întâlnire de acest gen a avut loc la Piteşti, apoi au urmat altele la Ploieşti, Slatina şI Buzău, precedenta fiind la Galaţi. De fiecare dată, pe lângă autorităţile locale, noi şi oamenii de afaceri am încercat să aducem în zonă investitori străini interesaţi, asociaţii ale oamenilor de afaceri străini, cu potenţial pentru a dezvolta afaceri în diverse zone ale ţării, în funcţie de facilităţile şi oportunităţile pe care le crează mediul local", a precizat sursa citată. Principala propunere pentru autorităţile locale făcută de către reprezentanţii UGIR în cadrul întâlnirii a făcut referire la încercarea de a dezvolta un proiect pe infrastructură.

 
Categorie articol: 
taguri: 

Comentarii