Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se pregătesc milioanele de la CJ Brăila pentru sport

• preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, a anunţat cum vor fi împărţiţi banii de la buget pentru sprijinirea disciplinelor sportive • numai pentru handbal vorbim de 2 milioane lei, în primă fază • preşedintele CJ Brăila a firmat că există posibilitatea ca sumele să fie suplimentate pe parcursul anului

 

Şeful Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a făcut publice sumele pe care le-a prins în proiectul de buget pentru finanţarea sportului brăilean în 2018. Acesta a precizat că este vorba despre 2,7 milioane lei în primă fază, dintre care 2 milioane lei numai pentru handbal. Acesta susţine că pe parcursul anului va exista posibilitatea să mai fie alocaţi şi alţi bani.

“La handbal, în primă fază, am pus 20 de miliarde lei vechi. La celelalte sporturi, în jur de 7 miliarde lei vechi, unde intră baschetul şi fotbalul. Împărţim. Nu ştiu, acum: 2 miliarde lei vechi la baschet sau 2,5 - 3 miliarde lei vechi şi restul la fotbal. În funcţie de Legea 69/2000 a Educaţiei Fizice şi Sportului. Aceştia sunt banii pe proiecţia bugetară. Dacă la jumătatea anului vor fi bani în plus la buget, atunci putem să suplimentăm şi la handbal, şi la fotbal, şi la baschet. Sunt sume discutate şi cu conducerea cluburilor şi cu ceilalţi beneficiari care vor veni şi care au spus că este un început ok”, a declarat Chiriac.

La rândul său, primarul Marian Dragomir a dat garanţii că în acest an va aloca sume importante de la municipiu pentru sprijinirea disciplinelor sportive, aşa cum a procedat şi până acum, chiar dacă nu a făcut publică deocamdată o sumă exactă.

“Cert este că vom acorda finaţare şi în 2018 pentru handbal, dar şi pentru alte sporturi, aşa cum am făcut-o şi anul trecut. Mă bucur foarte mult că am reuşit să clarificăm acea situaţie dificilă pe care am avut-o în anii trecuţi şi acum putem finanţa în mod legal sportul din Brăila”, a declarat Dragomir.
Categorie articol: 

Comentarii