Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se pot depune documentele pentru obținerea șomajului tehnic

* actele se depun online, prin aplicația aici.gov.ro

 

 

De la 1 mai se pot depune documentele pentru obținerea șomajului tehnic, prin aplicația aici.gov.ro. Actele necesare vor fi transmise prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home.

”Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate. De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.”, anunță Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Agenția mai menționează că prin aplicația aici.gov.ro vor fi transmise atât documentele pentru plățile făcute prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cât și pentru cele care sunt gestionate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).

 
Categorie articol: 

Comentarii