Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se deschide "Şcoala de Vară" pentru tineri

* cei interesaţi se pot înscrie la unul din modulele "Voluntariat şi asociativitate", "Antreprenoriat - Prima ta afacere", "Dialog intercultural" şi "Generaţia următoare şi problemele de tineret"

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila anunţă că în perioada 17 august - 7 septembrie se va desfăşura proiectul de educaţie non-formală în domeniul tineretului "Şcoala de vară", organizat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. În cadrul proiectului se vor desfăşura modulele "Voluntariat şi asociativitate", "Antreprenoriat - Prima ta afacere", "Dialog intercultural" şi "Generaţia următoare şi problemele de tineret". "Şcolile de vară răspund unor nevoi reale ale tinerilor, de informare şi consultanţă, dialog, dezbatere şi, îndeosebi, de formare alternativă. Ne propunem să facilităm accesul unui număr crescut de tineri la servicii educaţionale alternative şi, astfel, să accentuăm rolul educaţiei nonformale pentru tineret, să dezvoltăm şi să diversificăm această ofertă", a spus Neculai Pascu, consilier de tineret la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Brăila. Şcoala de vară se adresează tinerilor cu vârsta între 14-35 de ani, care au dorinţa de a-şi dezvolta abilităţi şi competenţe în diverse domenii, în special celor care au posibilităţi reduse de a accesa resurse educaţionale, precum tinerii din mediul rural, şomerii, cei din centrele de plasament sau postinstituţionalizaţi.
Înscrierea se realizează în baza Formularului de înscriere, însoţit de CV şi carte de identitate, documente cu caracter obligatoriu, precum şi a altor documente doveditoare (diplome, certificate, adeverinţe, contracte, declaraţii, etc). Documentele se vor scana şi se vor trimite prin poşta electronică la următoarea adresă de e-mail: scoaladevara@anst.gov.ro, având inscripţionată în câmpul "Subject" menţiunea şcolii pentru care s-a optat. Datele limită până la care se pot înscrie participanţii sunt următoarele: până la 10 august, ora 9.00, pentru "Voluntariat şi Asociativitate", până la 17 august, ora 9.00 pentru "Antreprenoriat - Prima ta afacere", până la 24 august 2011, ora 9.00, pentru "Dialog Intercultural" .
În urma analizei şi evaluării aplicaţiilor, rezultatele selecţiei ce va stabili participanţii la şcolile de vară vor fi postate pe site-ul ANST www.anst.gov.ro astfel: pentru "Voluntariat şi Asociativitate" - 12 august, pentru "Antreprenoriat - Prima ta afacere" - 19 august,
pentru "Dialog Intercultural" - 26 august.
Masa şi cazarea se vor asigura de către ANST, iar transportul va fi asigurat de către participanţi.
Categorie articol: 

Comentarii