Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se dă startul Concursului Naţional de Pian «Virtuozii»

Concursul Naţional de Pian "Virtuozii" începe astăzi, 5 iunie, la ora 15.00, cu recitalul de pian al câştigătorului Trofeului "Virtuozii"- 2014, Lucian David Roşu, elev al Liceului de Artă "Hariclea Darclee" la clasa profesorului Adriana Burcă.
Competiţia este structurată pe două secţiuni, A şi B. "Secţiunea A este adresată eleviilor şi concurenţilor de la şcolile populare de arte sau din învăţământul particular, iar secţiunea B este adresată concurenţilor care provin de la licee vocaţionale (licee de artă)", a explicat Romeo Bunea, managerul şcolii "Vespasian Lungu".
Juriul este format din: Pianist concertist , Ioana Maria Lupaşcu - preşedinte, Dirijor şi director artistic al Filarmonicii "Paul Constantinescu" Ploiesti - Vlad Mateescu, vicepreşedinte; Inspector şcolar de specialitate la ISJ Brăila şi profesor gr. I la Liceul de Artă "Hariclea Darclee", Mircea Bogatu - membru; Profesor gr. I la Liceul de Artă "Hariclea Darclee" şi la Şcoala Populară de Arte "V. Lungu", Adriana Burcă - membru; Profesor gr. I la Liceul de Artă "Hariclea Darclee" şi Şcoala Populară de Arte "V. Lungu" Mircea Petrescu - membru. De altfel, elevii profesorului Mircea Petrescu vor intra şi ei în competiţii, alături de alţi 140 din toată ţara. Maria Bădaşcu este doar unul dintre cursanţii de succes ai profesorului Petrescu. La doar 9 ani, Maria deţine zeci de titluri/ distincţii pentru interpretările sale la pian.
Concursul se va încheia pe 6 iunie cu acordarea Trofeului şi după recitalul de pian al pianistei brăilene Ioana Maria Lupaşcu, care va susţine un recital de pian sub genericul "Bijuterii pianistice". Din program: piese de tango, muzică din filme, prelucrări folclorice. Intrarea este liberă pentru toţi iubitorii de muzică de calitate.

 
Categorie articol: 

Comentarii