Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se cere sens unic pentru mai multe străzi din Brăila

• este vorba despre Str. Ana Aslan, Str. Unirii, Str. Bastionului şi alte câteva străduţe din spatele Şcolii nr. 2, din Radu Negru • s-au purtat discuţii pe această temă în Comisia pentru Transporturi şi Siguranţa Circulaţiei, iar acum se aşteaptă un punct de vedere oficial din partea Poliţiei, pentru ca proiectul să fie supus votului consilierilor locali • o altă problemă luată în discuţie este montarea unui semafor pentru virare stânga, în intersecţia bulevardului Dorobanţilor cu Şos. Râmnicu Sărat

 

Pe mai multe străzi din municipiul Brăila s-ar putea institui sens unic de circulaţie, în următoarea perioadă. Ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal, consilierul Traian Adrian a avut o interpelare pe tema introducerii sensului unic pe strada Unirii. “Se circulă foarte dificil pe această stradă, între intersecţia cu Şcolilor şi intersecţia cu 1 Decembrie 1918, mai ales acum când sunt mormane de zăpadă de-o parte şi de alta a carosabilului!”, a punctat consilierul local.

Viceprimarul Alexandru Jantea a răspuns că, în nou înfiinţata Comisie Municipală pentru Transport şi Siguranţa Circulaţiei în Municipiul Brăila s-a luat în discuţie, în cele două şedinţe ţinute până acum, posibilitatea introducerii de sensuri unice pe câteva străzi din municipiu, inclusiv pe strada Unirii. “Am discutat pe această temă şi aşteptăm un punct de vedere oficial de la Poliţia Naţională şi Poliţia Locală. După ce vom primi avizul acestor instituţii, vom putea introduce subiectul pe ordinea de zi a unei viitoare şedinţe CLM, pentru ca problema să fie supusă votului consilierilor”, a informat viceprimarul Jantea.

Contactat ulterior de un reporter “Obiectiv”, Jantea a precizat că străzile avute în vedere sunt: Ana Aslan, Unirii, Bastionului, precum şi câteva străduţe din spatele Şcolii nr. 2 din cartierul Radu Negru. “Pentru aceste străzi s-au primit mai multe solicitări din partea cetăţenilor, pe adresa Primăriei. Noi am ridicat problema în cadrul Comisiei de Transporturi, din care mai fac parte reprezentanţi ai Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală, Braicar SA, Poliţia Naţională şi Poliţia Locală. Aşteptăm de la Poliţie un punct de vedere oficial, iar dacă acesta va fi favorabil, vom aduce problema pe ordinea de zi a CLM, care trebuie să dea avizul final. Ce pot să vă spun este că, pentru strada Ana Aslan, inclusiv Poliţia Naţională a solicitat instituirea sensului unic”, ne-a declarat viceprimarul Jantea. Acesta ne-a mai spus că, pe lângă sensurile unice menţionate, în cadrul Comisiei pentru Transporturi s-a luat în discuţie şi amenajarea unei treceri de pietoni, în intersecţia bulevardului Dorobanţilor cu strada Carantinei. De asemenea, se mai pune problema amplasării unui semafor pentru viraj stânga, în intersecţia intens circulată a bulevardului Dorobanţilor cu Şos. Râmnicu Sărat.




Categorie articol: 

Comentarii