Mergi la conţinutul principal

Se cauta mici ambasadori ai mediului

Garda Nationala de Mediu, Impreuna cu Unilever South Central Europe si Ministerul Educatiei si Cercetarii lanseaza programul national "Micii Ambasadori ai Mediului". Proiectul consta Intr-o competitie adresata elevilor din clasele 5 - 7 In urma careia, In fiecare judet al tarii, este desemnat un Ambasador al Mediului. Competitia se va desfasura In jurul temei "De ce crezi ca poti fi Ambasadorul de Mediu al judetului tau", elevii care doresc sa participe fiind invitati sa argumenteze, In cadrul unui eseu, motivul pentru care cred ca ar putea Indeplini acest rol.
In urma jurizarii, cei 47 de mici ambasadori selectati, Insotiti de profesorii coordonatori, vor participa la o tabara de mediu unde vor fi pregatiti intensiv de specialisti ai Garzii Nationale de Mediu. Acolo ei vor Invata cum sa reactioneze la problemele mediului inconjurator si In mod special, cum sa obtina implicarea comunitatii In rezolvarea acestora. Urmarind scopul educativ al proiectului, prima si cea mai importanta misiune a tinerilor participanti la tabara va fi aceea de a elabora proiecte de mediu, care sa poata fi implementate. Primele 3 proiecte vor fi implementate In scolile elevilor cistigatori, cu ajutorul Unilever South Central Europe.
Proiectul se va desfasura In perioada mai - iulie si va cuprinde mai multe etape: 29 mai - 15 iunie (Inscrierea participantilor In concurs); 16 - 30 iunie (jurizarea); 10 - 11 iulie (anuntarea cistigatorilor) si 24 - 30 iulie (tabara de mediu cu elevii cistigatori si profesorii coordonatori). Inscrierea in concurs se va face automat, prin transmiterea de catre profesorii coordonatori sau de catre elevi, la adresa Inspectoratului Scolar Judetean, a formularului de participare completat de elev si a eseului, care trebuie sa contina maximum 300 de cuvinte. Formularul este disponibil In scoli si pe site-urile www.edu.ro sau www.gnm.ro. Fiecare scoala are dreptul sa Inscrie In concurs maximum 6 lucrari, considerate a fi cele mai bune. La scrierea eseului se vor avea In vedere urmatoarele criterii, care vor sta la baza procesului de jurizare: originalitate In modul de prezentare si de alegere a temei (15 puncte); aplicabilitatea masurilor propuse prin intermediul lucrarii (20 puncte); durabilitatea masurilor propuse (20 puncte); implicarea comunitatii (colegi, scoala, parinti, profesori, autoritati etc. - 10 puncte). Juriul va fi format din reprezentanti ai Garzii Nationale de Mediu, Ministerului Educatiei si Cercetarii, alaturi de psihologi scolari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro