Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se caută 950 de “căpşunari” pentru Spania

• oferta se adresează femeilor şi cuplurilor, salariul oferit de ambii fiind de 40 euro brut/zi • Germania şi Letonia vin cu sute de joburi pentru instalatori, lăcătuşi, sudori şi mecanici

 

Se dă startul unei noi campanii de recrutare a persoanelor care vor să lucreze la cules de căpşuni în Spania. Nu mai puţin de 950 de locuri de muncă pun la bătaie doi angajatori spanioli, joburile fiind disponibile prin intermediul reţelei EURES România. Primul angajator vine cu 800 de locuri de muncă, 400 destinate femeilor şi 400 destinate cuplurilor. Durata contractului este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2019. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate/zi, 40 de ore şi 15 minute/săptămână, împărţite în 6 zile. Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro/zi (plata utilităţilor). Angajatorul plăteşte transportul către Spania, contravaloarea acestuia urmând a fi recuperată din salariile pe care le va primi angajatul. Întoarcerea în România (la terminarea contractului) este suportată de angajator, transportul dus-întors fiind organizat de angajator printr-o firmă de transport. Data limită de depunere a dosarelor este 15 decembrie 2018.

Cel de-al doilea angajator oferă alte 150 de locuri de muncă la cules de căpşuni, vizate fiind femeile. Salariul oferit este tot de 40,33 euro brut/zi. Se lucrează 40 ore/săptămână, împărţite în şase zile - 6,5 ore/zi muncite efectiv; ziua liberă poate fi în orice zi din săptămână. Aplicaţiile se fac până pe 20 noiembrie 2018.

Persoanele care sunt interesate de aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila.

 

Germania şi Letonia caută meseriaşi

Nu doar în România meseriaşii sunt la mare căutare. Angajatorii din Spaţiul Economic European vin şi ei cu sute de locuri de muncă destinate muncitorilor calificaţi. Spre exemplu, în Letonia sunt vacante 80 de joburi (20 instalatori, 20 lăcătuşi mecanici/mecanici auto, 20 tencuitori, 20 zugravi), iar în Germania alte 200 de joburi (50 lăcătuşi, 50 electriciani, 50 instalatori şi 50 sudori. Tot nemţii caută 120 de curieri care să livreze colete. Candidaţii vizaţi trebuie să deţină permis de conducere categoria B şi să aibă cunoştinţe minime de limba germană. Salariul oferit este de 1.900 euro brut/lună iar contractul de muncă este pe perioadă determinată de 12 luni, cu posibilitate de prelungire pe perioadă nedeterminată. O altă firmă din Germania angajează personal de curăţenie, oferind 80 de locuri de muncă. Activitatea presupune curăţenie în case de vacanţă, nu sunt necesare cunoştinţe de limba germană, iar salariul oferit este de 10,30 euro brut/oră. 

Tot prin intermediul reţelei EURES, Marea Britanie caută 200 de muncitori în industria piscicolă. Concret, angajaţii se vor ocupa de preluarea, curăţarea, selectarea, filetarea şi ambalare produse din peşte, vor încărca şi curăţa benzile şi vor opera maşinile pentru mutarea produselor. Salariul oferit este de 300-400 lire/brut pe săptămână.

Detalii despre toate joburile oferite la acest moment în Europa găsiţi pe www.eures.anofm.ro

 
Categorie articol: 

Comentarii