Mergi la conţinutul principal

Se caută şefi pentru CJ

Oportunităţi de angajare la Consiliul Judeţean Brăila. Se pregătesc mutări, permutări şi noi angajări, în contextul în care instituţia încearcă să se reorganizeze după celebrul scandal de corupţie care l-a avut în epicentru pe fostul preşedinte Gheorghe Bunea Stancu, scandal în care au fost vizaţi de procurorii DNA şi o grămadă de funcţionari publici. Aceştia ba au fost suspendaţi, ba şi-au dat demisia, ceea ce a dus la blocarea sau sistarea temporară a activităţii pentru multe compartimente importante. Pe scurt, CJ Brăila intenţionează să scoată la concurs 17 posturi noi, până la finele acestui an, în speranţa că activitatea instituţiei va reveni la normal. Potrivit Biroului de Resurse Umane, prioritară este acoperirea a cel puţin 5 poziţii de conducere. Pentru acestea se are în vedere organizarea de concursuri de promovare sau recrutare, cel mai probabil, în luna septembrie. Noua organigramă propusă de Viorel Mortu, care vine cu aceste schimbări, va fi supusă votului consilierilor judeţeni, astăzi, în şedinţa ordinară a lunii iunie.

Printre proiectele prinse în mapa de şedinţă de astăzi a consilierilor judeţeni se numără şi cel propus de preşedintele interimar al instituţiei, Viorel Mortu, privind noua organigramă şi statul de funcţii al propriului aparat de specialitate. Dacă membrii CJ Brăila o vor aproba, în mod cert va începe o perioadă extrem de agitată la nivelul Palatului Administrativ. Potrivit noii organigrame, se vor crea 17 posturi noi care vor fi scoase la concurs, pe rând, până la finele acestui an. După cum ne-au informat reprezentanţii Biroului Resurse Umane încă nu a fost fixată nicio dată în privinţa concursului pentru noile posturi deoarece procedurile în astfel de cazuri sunt foarte complicate. Mai exact, abia după aprobarea noii organigrame, ar trebui realizat planul de ocupare al funcţiilor publice, supus aprobării în CJ Brăila şi apoi transmis către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Totodată, ar trebui întocmite comisii care să supravegheze procedurile şi stabilite fişele de post, prin urmare, întregul episod al pregătirilor se va întinde, cel mai probabil, până în luna septembrie. Tot atunci se va decide dacă posturile de director care sunt vizate vor fi scoase la concurs de promovare sau de recrutare. Din informaţiile pe care le-am putut obţine reiese că posturile considerate prioritare în ceea ce priveşte organizarea concursurilor sunt: cel de director economic, cel de şef al noii Direcţii Administrare Patrimoniu, posturile de execuţie de la Achiziţii, plus auditorii şi consilierii juridici.
Întrebat dacă lărgirea organigramei va afecta în vreun fel fondul de salarii al instituţiei, preşeditele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu a explicat că nu se pune problema, deoarece toate calculele au fost făcute ţinându-se cont de posturile deja vacantate.
"Fondul de salarii nu este afectat. Ne încadrăm în momentul acesta. Totdeauna facem calculul să ne încadrăm în bugetul prevăzut pentru cheltuielile de personal. Nu ne afectează pentru că de la începutul anului au fost salariaţi care au plecat, sunt mulţi funcţionari publici suspendaţi. Sunt câţiva care şi-au dat demisia. Urmează şi pensionări", ne-a informat de asemenea, Biroul Resurse Umane.
Cât despre aşteptările salariale ale celor care vor intra în sistem pe noile posturi, conducerea instituţiei nu ne-a putut da prea multe detalii, subliniind că nivelul de salarizare este cel stabilit de lege şi că diferă pentru fiecare individ, în funcţie de sporul de vechime. Ca o paranteză, pentru un funcţionar public salariul net oscilează de obicei între 1.200 - 1.800 lei, în timp ce pentru directori, de cele mai multe ori, ajung la peste 2.000 lei.
"Organigrama urmează să fie supusă votului în plenul şedinţei de luni (n.r. astăzi). În momentul în care ea va fi aprobată de către consilierii judeţeni, automat va începe să îşi producă efectele. Cei de la Resurse Umane de la Consiliul Judeţean urmează să facă demersurile necesare pentru a scoate aceste posturi la concurs. Încercăm să urgentăm lucrurile pe cât posibil. După cum ştiţi, CJ Brăila are un deficit de personal care se vede şi se reflectă în activitatea noastră. Din păcate, nu am avut cum să ne opunem acestui lucru până acum pentru că trebuie să respectăm legea în ceea ce priveşte angajarea altor persoane. Dar ăsta este şi interesul nostru, chiar am făcut eforturi să ne mişcăm repede cu această organigramă pentru a demara concursurile. Vor fi mai multe. Sperăm să ocupăm cele 17 posturi. Oricum, noi organizăm concursul, dar condiţia cealaltă este să se şi înscrie cineva", a declarat vicepreşedintele CJ, UNPR-istul Emilian Dumitriu.

Ce schimbări aduce organigrama lui Viorel Mortu

După cum am precizat, noua organigramă a CJ Brăila vine cu 17 posturi noi. Documentul actual a fost modificat ultima oară în 2013 şi prezintă un număr de 144 de angajaţi, însă după votul de astăzi, instituţia ar putea avea 161 de oameni. Dintre aceştia, trebuie subliniat că ar fi vorba de 130 funcţionari publici şi 28 - personal contractual. După cum ne-a informat Biroul Resurse Umane, cele mai multe posturi vor fi înfiinţate la Direcţia Administraţie Publică Contencios - 7 funcţionari publici noi. Tot în cadrul acestei direcţii se va înfiinţa Compartimentul Cultură - Sănătate - Sport - Turism, care nu exista până acum şi Compartimentul Întocmire Contracte, care se va muta la Juridic şi va da naştere unui post nou de consilier juridic. Patru posturi noi de funcţionari publici se vor înfiinţa şi la vechiul Birou de Achiziţii Publice, care acum se transformă în Serviciu. La compartimentul Audit nu se vor produce mari schimbări, ci se adaugă un singur post. La Biroul Resurse Umane din cele 6 posturi existente, unul se va transforma din personal contractual în funcţionar public. La Direcţia Strategii erau 22 de posturi, acum vor fi 21, deoarece dispare o funcţie de conducere de şef serviciu, care va trece la Direcţia Economică, transformată în Birou. Se înfiinţează Biroul Financiar Contabilitate, prin reorganizarea a două alte compartimente. Totodată se înfiinţează Direcţia Administrare Patrimoniu Public şi Privat. În prezent, există serviciul de Administrare a Patrimoniului Public, în subordinea directă a preşedintelui CJ Brăila, însă noua direcţie va avea director propriu. Tot la capitolul noutăţi, trebuie amintit că se înfiinţează Compartimentul Informatică, unde va exista "un inginer care să se ocupe de reţeaua Consiliului Judeţean", după cum ne-au informat reprezentanţii departamentului de Resurse Umane. O altă schimbare face referire la denumirea Direcţiei Tehnice şi Gospodărire Comunală, care acum se va numi Direcţia Tehnică şi Lucrări Publice. Un post nou de arhitect se va adauga şi la segmentul Arhitect Şef, în total fiind vorba de 18 posturi pe această categorie. De asemenea, la Serviciul Administrativ a fost creat un post de şofer şi un altul de femeie de serviciu.
Reamintim că Viorel Mortu se declara extrem de mulţumit în privinţa noii organigrame, la începutul lunii iunie. "Sper să adoptăm noua organigramă. Am schimbat şi modernizat organigramele a 8 dintre instituţiile conexe, mă refer la cele din subordinea noastră. (...) Din punctul meu de vedere este foarte bună. Există şi alte elemente de noutate, prin care vrem să dăm o nouă structură consiliului", a declarat Viorel Mortu, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PSD Brăila.

Nimeni nu a luat concursul pentru Audit

Reamintim că preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, a anunţat la începutul lunii că pe 9 iunie urma să aibă loc un concurs pentru un post în cadrul Compartimentului Audit Intern. "Sunt depuse 4 dosare pentru un post. Noua organigrama va avea patru posturi la Audit. Din cei 4 care vor da concurs pe 9 iunie, se va face pereche cu doamna care a rămas acum acolo (n.r. după plecarea Angelicăi Vâlcea la Direcţia Economică) şi probabil ca vom lăsa în rezervă şi postul creat în plus prin noua organigramă", afirma Viorel Mortu la vremea respectivă. Potrivit Biroului Resurse Umane, concursul a avut loc, însă niciuna dintre cele 3 persoane care s-au înscris nu a obţinut punctajul minim de 50 de puncte. "Acel post de auditor a fost scos din nou la concurs. Am trimis adresă la ANFP, urmează să vedem când se organizează", a afirmat reprezentantul Biroului Resurse Umane.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro