Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se apropie Festivalul National de Folk "Chira Chiralina"

In perioada 7 - 9 noiembrie, la Casa Tineretului are loc cea de-a III-a editie a Festivalului National de Folk "Chira Chiralina". Presedintele juriului este Nicu Alifantis. De asemenea, juriul este compus din personalitati ale muzicii de gen, redactori radio, TV, personalitati culturale locale.
Scopul festivalului concurs consta in descoperirea si promovarea de noi talente interpretative si de creatie ale muzicii folk, de continuarea unei importante traditii a genului la Braila. Pe toata durata festivalului vor avea loc recitaluri de muzica folk, prin care tinerii concurenti vor putea veni in contact cu nume consacrate ale genului, intilniri cu producatori muzicali si un tirg de muzica si carte, unde vor avea loc lansari de albume discografice.
La inscrierea pentru concurs pot participa cetateni romani si straini, rezidenti sau azilanti in Romania, indiferent de sex si religie.
Se pot inscrie in competitie concurenti cu virsta pina in 30 de ani, implinita in anul in curs. Concursul se desfasoara live, pe doua sectiuni: solisti si grupuri. Laureatii marilor premii ai editiilor precedente nu pot participa la concurs.
Marele premiu al Festivalului National de Folk se ridica la 2.500 lei.
Pentru sectiunea solisti, premiul I este de 1.000 lei, premiul II de 750 lei, iar premiul III, 500 lei. In ceea ce priveste sectiunea grupuri, valoarea premiului I este de 2.000 lei. Cistigatorul premiului II va primi 1.500 lei, iar cel care va intra in posesia premiului III va lua 1.000 lei.
Se vor mai acorda Premiul "Nicu Alifantis" si premii speciale.
Evenimentul este organizat, anual, de Consiliul Judetean Braila si Centrul de Creatie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii