Mergi la conţinutul principal

Se anunţă vremuri grele pentru Direcţia Juridică a Primăriei

motivul: "Ceea ce pot spune eu, în momentul de faţă, este că, din şase posturi la Direcţia Juridică, două sunt vacante, avem un concediu de maternitate, avem un concediu medical, o cerere de demisie pentru plecat definitiv în străinătate şi o cerere de demisie pentru plecat în baroul de avocaţi" - a explicat ieri Aurel Simionescu

Primăria Brăila se află în pană de jurişti. La ora actuală, din cei şase angajaţi pe sectorul juridic, pe care instituţia îi avea în dotare, practic niciunul nu este "operabil", din diverse motive. "Ceea ce pot spune eu, în momentul de faţă, este că, din şase posturi la Direcţia Juridică, două sunt vacante, avem un concediu de maternitate, avem un concediu medical, o cerere de demisie pentru plecat definitiv în străinătate şi o cerere de demisie pentru plecat în baroul de avocaţi. Adică, în momentul de faţă, nu este niciun jurist în Primărie. Cei doi jurişti care sunt la nivelul Consiliului Local, care activează, ca încadrare, în zona hotărâri, sunt cei care vor reprezenta în instanţă, în diversele cazuri, Consiliul Local şi Primăria", a explicat ieri primarul Aurel Simionescu, în cadrul unei conferinţe de presă. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, în acest moment, după cum a explicat proaspăt învestitul secretar general al municipiului, Mircea Fudulaiche, nu există niciun fel de reprezentare juridică a Primăriei în faţa instanţei - mai ales că numărul de dosare nesoluţionate ale instituţiei se ridică la cifra de 250.
De asemenea, edilul-şef a punctat şi faptul că, dată fiind reducerea salariilor bugetare cu 25%, există pericolul ca niciun jurist competent să nu se încumete de-a presta servicii pe noua grilă de salarii a Direcţiei Juridice. "După ce vom definitiva aceste aspecte, va trebui să iniţiem concursul pentru ocuparea unor posturi. Numai că un jurist la Primărie, cu oarece vechime, pleca de la un salariu de bază de 12 milioane de lei vechi şi ajungea, cu toate sporurile aferente şi cu reţinerile aferente, să ia 14 milioane. După reducerea cu 25%, pleacă de 990 de lei şi ia 866 de lei. Altul pleacă de la 963 de lei şi ia 704 lei. Deci, dacă noi credem că un jurist, care să ştie să se documenteze foarte bine şi care să reprezinte «n» cauze şi este şi bun, stă pentru 866 sau pentru 704 lei net, ne înşelăm. Să ne uităm la casele de avocatură. Şi acolo se stă cu aceeaşi sumă, dar probabil în euro. Deci, va trebui, cu toate economiile pe care le facem, să ne gândim cum ţinem oameni competenţi în administraţia publică, pentru că întotdeauna vom avea probleme şi ne vom întreba de ce se întâmplă ceva", a precizat Simionescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro