Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se înmulţesc reclamaţiile la adresa şoferilor de la „Braicar”

• un tânăr a filmat cu telefonul reacţiile şi ameninţările unora dintre şoferi după ce le-a atras atenţia că este ilegal să le ia bani călătorilor, fără să le elibereze bilet • a trimis filmările direct conducerii „Braicar” şi este hotărât să le formuleze plângeri penale şoferilor prinşi în culpă

 

Vechea meteahnă a unora dintre şoferii de autobuz revine: încasează bani de la călători fără a le elibera şi bilete de călătorie. Mai grav, atunci când primesc observaţii din partea călătorilor că este ilegal ceea ce fac, devin impertinenţi şi ameninţători la adresa celui care a avut „tupeul” să-i confrunte. Cele mai recente cazuri de acest fel ne-au fost semnalate, zilele acestea, de către un tânăr brăilean, Nicolae Lintas (foto), care în prealabil sesizase conducerea SC „Braicar”, punându-i la dispoziţie, de asemenea, şi imagini filmate. „În data de 4 octombrie, un şofer pe linia 22, pe autobuzul cu numărul BR25YZU, la orele 19.25, a luat de la doi călători bani fără a elibera bilet de călătorie. Eu am văzut cele întâmplate, iar când l-am întrebat pe şofer de ce nu eliberează bilet pentru banii primiţi mi-a răspuns că nu e treaba mea. Mai mult, după ce am coborât la Barieră şi îndreptându-mă către Parcul Monument în dreptul Şcolii nr. 3 a venit după mine respectivul şofer cerându-mi socoteală de ce l-am filmat. I-am spus să se retragă în autobuz pentru că nu are nici un drept să mă urmărească. Practic, a deviat de la traseu ca să vină după mine, deşi doar în situaţii speciale are voie să devieze de la traseu. În replică, mi-a spus că nu mă urmărise pe mine ci venise să folosească toaleta Dispeceratului, deşi există toalete mobile şi în staţia din Barieră de lângă Catedrală. Am mai observat şi alte situaţii în care şoferii au luat bani de la călători fără să elibereze bilete. Atunci când le-am făcut observaţie, unii dintre ei au dat înapoi banii. (...) O altă problemă este şi faptul că circulă având uşa din faţă deschisă şi se pot astfel întâmpla accidente în care călătorii să cadă din maşină în timpul mersului. Toate acestea le-am adus la cunoştinţa conducerii Braicar însoţite de filmările efectuate de mine în autobuze cu detalii privind ora, traseul şi numărul de autobuz. Aştept un răspuns din partea companiei, iar mai departe sunt hotărât să le formulez şoferilor şi plângere penală pentru purtare abuzivă şi ameninţare, fapte sancţionate de Codul Penal”, ne-a declarat Nicolae Lintas, fost consilier local la Vădeni din partea ex PPDD, coordonator-mentor la Clubul „Voltin” din Brăila.

Conducerea SC „Braicar” a subliniat că va cerceta cu atenţie toate sesizările şi plângerile care-i vizează pe salariaţii companiei şi că va sancţiona exemplar orice derapaj. „În cadrul societăţii se constituie o comisie care cercetează aspectele reclamate şi, în funcţie de concluzii şi gravitatea faptelor probate, se poate ajunge şi până la desfacerea contractului individual de muncă a salariatului reclamat. De altfel, le-am atras atenţia conducătorilor mijloacelor de transport în comun că nu au voie să primească bani de la călători, singurii care pot elibera bilete de călătorie fiind şoferii pe traseele periurbane, respectiv 6, 11 şi 14”, ne-a declarat directorul „Braicar”, Cornel Săndulescu. De asemenea, sursa citată a precizat că pentru toate celelalte trasee pe care operează mijloacele de transport în comun ale companiei biletele sunt disponibile la cele 37 de automate, 5 chioşcuri proprii şi 53 de puncte de vânzare aparţinând terţilor, răspândite în toate cartierele municipiului prin care circulă autobuzele şi tramvaiele „Braicar”.

Reamintim că brăilenii au posibilitatea de a semnala conducerii “Braicar” neregulile din transportul în comun vizând activitatea salariaţilor companiei la numărul de telefon 0800800293. După cum se cunoaşte, încă din luna aprilie anul curent, la acest telverde răspunde un robot, iar apelantul are posibilitatea să lase un mesaj audio de maxim 2 minute per convorbire.

 

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii