Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scriitorul Valeriu Ion Gagiulescu, lansat la Braila

Cercul Militar a gazduit, simbata, doua lansari de carte semnate de scriitorul Valeriu Ioan Gagiulescu, brailean la origine, fost coleg de scoala cu scriitorul si publicistul Dumitru Anghel. Romanul "Amurg" si cartea de poezii "Potcovarul lui Pegas" au fost tiparite la editura braileana "Opinia". Scriitorul Constantin Gherghinoiu a apreciat formula epica a romanului, similara cu cea din "Hanul Ancutei", in care personajele deapana amintiri. "M-a impresionat faptul ca autorul si-a ales personajele din paturi sociale care au constiinta, mediteaza la ce li se intimpla, analizeaza. Cartea de poezie este scrisa intr-un registru clasic, pe teme cunoscute. La citeva balade se vede ca a exploatat in maniera personala filonul folcloric. In volum intilnim si poezie ocazionala si poate ar fi fost bine sa fie separate acestea, pentru ca asa este un melanj care nu stiu daca da bine la cititor", a mai explicat scriitorul Constantin Gherghinoiu. Publicistul Vasile Zbarcea a apreciat ca "Amurg" este, de fapt, o carte de povestiri spuse de cele trei personaje, care rememoreaza, dar nu analizeaza adinc ce s-a intimplat. Apoi, Vasile Zbarcea a facut aprecieri critice asupra fiecarui personaj principal, evidentiind de fiecare data relatia individului cu epoca.
Profesorul Dumitru Anghel a apreciat ca poeziile lui Valeriu Ion Gagiulescu sint scrise in dulcele stil clasic, sfidind astfel tot ce se scrie azi. Titlul volumului de versuri, "Potcovarul lui Pegas" este dat si pentru a-l lamuri pe cititor ca nu trebuie sa se astepte la cine stie ce poezie de ultima generatie, ci la vremurile sfinte si cuminti ale inceputului de dialog intre poeti si lume, apreciaza profesorul Dumitru Anghel.
Interventiile invitatilor au alternat cu melodii interpretate de formatia "Folkistii cu trabant", formata din: Ionut Sorin, Gazea Stefan si Alexandru Vatra.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii