Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scriitorul Cristian Robu Corcan, sef al noului Birou pentru proiecte culturale de la Biblioteca Judeteana

Conducerea Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" a considerat necesar sa infiinteze un Birou pentru proiecte culturale, marketing si publicitate pentru a promova literatura romana si a valoriza scriitorii braileni apreciati la nivel national. Drept urmare, acest nou Birou este condus de scriitorul brailean Cristian Robu Corcan.
Serviciul nou infiintat urmareste promovarea documentelor si serviciilor de biblioteca si initierea unor programe culturale cu o anumita durata si ritmicitate, care sa aduca un beneficiu evident utilizatorilor braileni.
"Din perspectiva acestor proiecte culturale eu, impreuna cu colegul meu Dan Bistricean, am propus un program care sa aiba drept scop promovarea literaturii romane contemporane. Acest lucru presupune invitarea unor scriitori consacrati pe plan national si a reprezentantilor editurilor care-i publica si promoveaza. Probabil ca din doua in doua luni vom avea diferite actiuni, prima urmind sa se desfasoare cu prilejul Zilelor Bibliotecii", a spus scriitorul brailean Cristian Robu Corcan.
Cristian Robu Corcan s-a nascut pe 7 mai 1971 si este licentiat in stiinte juridice din 2001. A debutat cu volumul de proza scurta "O noapte in Parnas", tiparita la editura "Macarie" din Tirgoviste in 2003. In 2006, la "Humanitas" i s-a tiparit cartea "Gravura in mi bemol". Talentul sau a fost recunoscut si la diferite concursuri
literare: Marele premiu la Festivalul "Mostenirea Vacarestilor" -
Tirgoviste - 2000, Premiul revistei "Discobolul" la Festivalul de
literatura "Liviu Rebreanu" de la Aiud - 2000, Premiul revistei
"Limes" la Festivalul "Vasile Lucaciu", Baia Mare - 2000, Marele
premiu la Festivalul "Vasile Voiculescu", Buzau - 2001 si Premiul
pentru proza la Festivalul "Mihail Sadoveanu", Piatra Neamt - 1995.
Categorie articol: 

Comentarii