Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Scormonitoru" ii face o oferta publica viitorului jurnalist Horia Vasioiu

Ziaristii din Braila au intrat in fibrilatie. Este o asa agitatie, de zici ca vine sfirsitul lumii. Jurnalistii isi simt posturile amenintate si se roaga ca deputatul Horia Vasioiu sa fi glumit atunci cind a afirmat, intr-un cotidian local, ca vrea sa devina ziarist in caz ca nu reuseste sa obtina inca un mandat de parlamentar. Iata, insa, si pasajul din interviu, care a bagat in sperieti breasla ziaristilor: "Nu stiu ce voi face daca nu ajung deputat, dar ma voi hotari intr-un timp foarte scurt. Daca nu voi fi parlamentar, care este problema? Nu voi fi parlamentar! Nu stiu ce voi face, poate ma apuc de afaceri, poate ma apuc de ziaristica. Mi-ar placea sa lucrez in media! Mai ales ca am atitia ani de zile de politica si tot intilnindu-ma in diferite forme cu mass-media am invatat multe lucruri si am capatat si o experienta."
Fratilor, e belea! Un om atit de bine pregatit, cu spirit critic si o dezvoltata capacitate de sinteza, de a vedea lucrurile in ansamblu este un potential pericol pentru orice jurnalist, mai ales dintr-un oras de provincie, cum este Braila. Si eu imi fac griji. Ar trebui oare sa incep sa-mi caut serviciu?
Numai ca nici eu nu-s venit cu rata de Ciocile. Ma duce un pic mintea la strategii si, mai ales, la prostii. Mi-am adus aminte ca cel mai bine iti controlezi dusmanii daca ii tii aproape. Asa ca, prin intermediul acestui articol, in calitate de responsabil cu aparitia saptaminalului Scormonitoru, ii fac o oferta de angajare domnului Horia Vasioiu. Nu l-am vazut la scris, nu stiu cit de glumet hitru poate fi in articole, dar astea sint aspecte care chiar ca nu conteaza. Simpla lui prezenta il recomanda pe jurnalistul Vasioiu pentru un un post bine platit aici, in micuta, dar nervoasa redactie Scormonitoru.
Domnule Vasioiu, cintariti, va rog, oferta mea. Nu mai visati ca veti fi deputat si in viitorul mandat, pentru ca acest lucru nu se va intimpla nici daca se timpesc toti brailenii peste noapte. Eu va astept la redactie pentru negocieri. Am deja pus deoparte un pachet salarial atractiv pentru dumneavoastra. Si inca ceva: nu va fi nici o problema atunci cind nu veti avea chef de scris, pentru ca am sa scriu eu in locul dumneavoastra. Singurul mic inconvenient, daca poate fi numit asa, este ca am sa scriu DESPRE dumneavoastra, caci, vorba aia, tre' sa va justificati leafa intr-un fel sau altul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii