Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scolile si gradinitele brailene, in sarbatoare

Toata saptamina trecuta, in mai multe unitati de invatamint din Braila au avut loc numeroase evenimente menite sa anunte apropierea sarbatorilor de iarna. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Braila au fost colindati de prescolarii de la Gradinita "Sf. Nicolae". Colindatorii au fost rasplatiti cu dulciuri si fructe pentru urari. Copiii au fost pregatiti de educatoarele Stanciu Persi si Stefana Caldarus. La colindat a plecat si grupul vocal instrumental "Junior" de la cercul de instrumente muzicale traditionale din Palatul Copiilor si Elevilor Braila condus de profesorul Marian Ciurea. Acestia au pregatit un program de colinde si l-au prezentat la serbarea de Mos Craciun a prichindeilor de la Gradinita nr. 39 Step by Step. "Activitatea s-a desfasurat in baza parteneriatului initiat inca de anul trecut de cercul nostru cu Gradinita nr. 39, respectiv cu educatoarele Maria Girliceanu, Lefter Constanta, Tatomir M. si Peltea V. si cu sprijinul deosebit oferit de doamna director Ionescu", a precizat profesorul Marian Ciurea, de la Palatul Copiilor. Copiii au prezentat programul de colinde precum si traditionalul obicei "Capra", moment bine primit de cei mici, dar si de parintii acestora. La final, Mos Craciun a laudat prestatia artistilor si le-a oferit daruri.
Nici elevii si cadrele didactice ale Colegiului Economic "Ion Ghica" nu s-au lasat mai prejos. Elevii clasei a X-a E, indrumati de profesorul diriginte Evelina Tureac si elevii clasei a XII-a B, coordonati de profesorul diriginte Ligia Ichim au mers in vizita la Gradinita "Sfintul Nicolae" pentru a imparti copiilor daruri, constind in dulciuri si fructe, cu prilejul sarbatorilor de iarna. In rolul lui Mos Craciun a fost elevul Filip Ghighimoc, de la clasa a X-a E. Micutii de la gradinita au pregatit un program artistic, cu cintece si poezii, pentru a-l impresiona pe Mos. Activitatea s-a realizat cu sprijinul directorului Gradinitei "Sfintul Nicolae", Rita Drimbei.
Consiliul Consultativ al Elevilor din Grupul Scolar "Edmond Nicolau", in parteneriat cu organizatia "Trebuie" au organizat spectacolul "In lumea lui Mos Craciun!". Manifestarea a cuprins expozitia intitulata "Sarbatori Fericite!", colinde, momente umoristice si povesti de iarna, dansuri si nu numai. De asemenea, elevii si cadrele didactice de la Scoala Speciala Braila au organizat o serbare scolara numita "Il asteptam pe Mos Craciun".
Cu ocazia apropierii Sfintelor Sarbatori de Iarna, Grupul Scolar Industrial "Panait Istrati" a realizat, in biblioteca scolii, manifestarea "Serbarea de Craciun". Scopul reuniunii a fost de a aduna la un loc elevii, parintii si profesorii pentru a se bucura de sarbatoarea Nasterii Domnului. Pentru a aduce bucurie in sufletele celor mai putin rasfatati de soarta, la serbare a fost invitat un grup de copii aflati in atentia Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila. Organizatorii evenimentului au fost directorul adunct, profesor Emiliea Cretu, bibliotecara Dumitrica Mocanu si profesorii Mihaela Girbacea si Cecilia Craciun.
Spectacole de Craciun au mai organizat si elevii si cadrele didactice din scolile "Al. I. Cuza" si "Fanus Neagu".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii