Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scolile, in atentia jandarmilor

Ieri, institutiile de invatamant din municipiu au fost luate cu asalt de catre jandarmi, care au defasurat o actiune de prevenire si contracarare a faptele antisociale, ce se pot produce in incinta scolilor sau in preajma acestora. Astfel, Intre orele 10.00 si 14.00, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila au "vizitat" mai multe scoli si le-au dat amenzi elevilor care deranjau orele de curs sau persoanelor care stationau nejustificat in preajma unitatilor scolare. Cu ocazia acestei razii, jandarmii au aplicat 32 de sanctiuni contraventionale, un numar de 12 avertismente, 57 de persoane au fost legitimate, iar opt grupuri de persoane, care stationau, fara justificare, In zona limita a scolilor, au fost destramate.
Printre cei luati la intrebari de oamenii legii se numara atat elevi cu un comportament inadecvat, cat si alti tineri certati cu legea. In jurul orei 11.20, o patrula de jandarmi l-a identificat, ca urmare a sesizarii venite din partea unui elev, pe Valentin C. , de 19 ani, care a intrat In incinta unui grup scolar, fara a avea acordul agentului de paza sau al vreunui cadru didactic. Tanarul a fost gasit pe holul institutiei si s-a ales cu o amenda de 500 lei. La scurt timp, oamenii legii l-au depistat pe Costel Aurel V., de 18 ani, care a adresat injurii si expresii jignitoare la adresa a doua grupuri de elevi, din cadrul unui liceu. In acest caz, tanarului i s-a aplicat o amenda de 200 lei.
Au urmat apoi alti doi tineri, ambii in varsta de 18 ani, care deranjau orele de curs de la o institutie de invatamant, prin diferite strigate. Cristian D. si Aurel S. se aflau In curtea unitatii scolare, ei fiind amendati de jandarmi cu cate 200 de lei. In zona unui grup scolar, oamenii legii au depistat si un vanzator ambulant, Angelica B., de 30 ani, care vindea doua telefoane mobile, fara a avea acte de provenienta. Acesta a fost amendat cu 1.000 de lei.
In perioada urmatoare, jandarmii braileni vor continua actiunile in zona unitatilor scolare, tocmai pentru a preveni incidentele de genul celui produs, recent, la un liceu din Bucuresti, cand un elev a fost taiat cu sabia, in urma unui scandal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii