Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scoli intre gunoaie

De la inceputul anului scolar, elevii de la "Mihu Dragomir" trec zilnic pe linga gunoaie atunci cind merg la scoala. Situatia a devenit si mai deranjanta, in momentul in care s-a taiat copacul de pe strada de linga scoala, iar acesta, in cadere, a darimat un tomberon. Gunoiul nu numai ca a stat acolo nemiscat doua zile, dar si ce s-a strins ulterior nu s-a mai aruncat in alta parte, ci tot acolo, pe jos, linga scoala.
Ieri, unul dintre bunicii care isi astepta nepotul sa iasa de la ore, ne-a spus ca situatia gunoiului pe linga care trec zilnic a devenit de nesuportat. A mai spus ca este deranjat si de faptul ca statia de taxiuri este chiar linga scoala, pentru ca este periculos pentru copii. Citiva elevi de clasa a VIII-a, care asteptau la poarta sa se sune de intrare, ne-au confirmat ca gunoiul zace acolo de la inceputul anului scolar, dar ca in anii trecuti nu era asa. Un alt parinte a subliniat insa ca, pe linga gunoi, si statia de taxi ar trebui mutata de acolo pentru ca, pe de o parte nu e normal intr-o zona cu atitia copii, dar si pentru ca el, de exemplu, daca vine cu masina nu are unde sa o lase ca sa-si poata lua copilul de la scoala.
Directorul institutiei, prof. Gina Suchea, ne-a povestit ca de doua zile traieste un cosmar. Nimeni nu stie cine ar trebui sa stringa gunoiul din fata portii scolii. "Am dat telefon la firma RER, care ar trebui sa stringa gunoiul de pe strada si mi s-a spus ca nu este zona lor. Am sunat apoi la celelalte firme, nici zona lor nu era. In final, am revenit la RER si mi-au spus ca da, ei se ocupa, dar nu am putut vorbi cu directorul firmei sa-i spun ce problema avem. Directorul era de negasit. Nici nu stiu ce sa mai fac. Chiar acum voiam sa sun la DAGL, ca sa aflu exact ce firma raspunde de curatenie in aceasta zona", a explicat directorul Gina Suchea. O situatie similara este si la Gradinita nr. 33, unde un morman de gunoi zace mereu linga peretele gradinitei. "Am dat telefoane, am facut informari scrise despre aceasta situatie, nu s-a rezolvat nimic. Mai mult, in spatele gradinitei, chiar in poarta, cei de la RER au plasat o pubela a strazii. I-am rugat sa o mute in alta parte pentru ca trec multi copii pe linga ea si nu este bine, dar nu m-au inteles", a spus directorul Lenuta Lascu.

"Sper sa rezolvam"

O alta problema a Scolii "Mihu Dragomir" este statia de taximetrie. Zeci de masini stationeaza pe mica straduta de linga scoala si pe o parte si pe cealalta, si pe strada Galati. Printre masini vintul zboara pungi, sticle si pahare de plastic, frunze. "Noi am contestat aceasta statie de taxiuri. Anul trecut au venit doi domni de la compartimentul Sistematizare, de la Primarie, au vazut si au plecat. Nu s-a intimplat nimic. Este periculos sa fie linga scoala aceasta statie, iar in plus se face si mizerie, si zgomot. Ramin in urma lor pahare, sticle goale, pe gardul scolii. Le vad dimineata. Muncitorii nostri mai ies si string, dar nu pot nici ei sa faca asta zilnic. Noi avem in interior o suprafata desfasurata de ingrijit de 2.280 metri patrati, fara sa punem la socoteala si curtea. Nu pot sa mature si in jurul scolii, altii sint platiti sa faca acest lucru. Am gasit uneori si animale moarte, tot felul de gunoaie aruncate linga gardul scolii. Acum noi stringem semnaturi de la toti parintii, ca sa facem solicitari la Primarie si Prefectura sa mute statia de taxiuri. Poate asa ne va asculta cineva", a spus prof. Gina Suchea.
Viceprimarul Doinita Ciocan a spus ca stia de problema cu statia de taxiuri si ca va face tot ce poate pentru a rezolva problema. "Eu am propus mutarea acestei statii in Consilul Local, singurul organism care poate sa decida asa ceva, de mai mult timp. Deocamdata nu s-a putut face nimic, dar cred ca in luna noiembrie se va rezolva si aceasta problema. Vom muta statia de taxiuri pe strada Galati, mai departe de scoala. Zona de linga scoala este foarte aglomerata si taxiurile creeaza un disconfort suplimentar. Oricum, mai sint si alte modificari de facut in alte zone", a explicat viceprimarul Doinita Ciocan.
Din fericire, la citeva ore dupa ce directorul de la Scoala "Mihu Dragomir" a vorbit cu presa, au venit si muncitorii de la RER cu o remorca pentru a incarca tot gunoiul de la poarta scolii. Intentia lor insa s-a lovit de inertia taximetristilor care nu au dorit sa-si mute masinile, pentru ca lucratorii de la RER sa poata curata zona, insa in final problema a fost rezolvata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii