Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scoli cirpite la deschiderea cursurilor

In perioada 1 - 10 septembrie, comisii mixte formate din reprezentanti ai Institutiei Prefectului, ai Autoritatii de Sanatate Publica si ai Inspectoratului Scolar Judetean, au efectuat controale pentru verificarea stadiului de pregatire a unitatilor scolare pentru anul scolar 2008-2009.
La nivelul unitatilor de invatamint din municipiu, principalele
deficiente constatate au fost lemnaria interioara si exterioara, care este veche, deteriorata si necesita inlocuire, iar grupurile sanitare sint neigienizate si insuficiente. Spre exemplu, cladirea Gradinitei nr. 31 este foarte veche, intr-o stare avansata de uzura, cu peretii crapati la interior si exterior din cauza tasarilor de teren si a hrubelor existente. Starea cladirii in care isi desfasoara activitatea Gradinita nr. 19, la exterior este nesatisfacatoare, iar la interior tavanele sint crapate, se lucreaza la instalatiile sanitare de canalizare si apa. Cladirea necesita consolidare. Lucrarile vor fi finalizate pina la 15 septembrie. Scoala "C. S. Aldea" este propusa pentru reabilitare. Tavanul din Corpul C al Colegiul Economic Ion Ghica necesita reabilitare. Nici Scoala Waldorf nu este cu totul in regula. Sint probleme de hidroizolatie la cabinetul de informatica, grupurile sanitare sint insuficiente, iar sala de sport este necorespunzatoare.
Mentionam ca o parte din unitatile de invatamint sint cuprinse in
programul de reabilitare cum ar fi: Gradinitele nr. 33, 23, 22, 10, Liceul "Panait Cerna", Scoala "Spiru Haret", Grupul Scolar "Edmond Nicolau", corpul A, iar corpul D urmeaza sa intre in reabilitare.
Principalele deficiente constatate la unitatile de invatamint din
judet au fost lipsa apei potabile si neasigurarea in totalitate a combustibilului necesar incalzirii. Primarii au dat, insa, asigurari ca vor aproviziona scolile cu tot combustibilul pina la inceperea sezonului rece.
Probleme desosebite au fost inregistrate la mai multe unitati de invatamint. Scoala cu clasele I-IV din Mihail Kogalniceanu are afectata structura de rezistenta, dar exista un proiect tehnic de refacere. Scolile din satele Gulianca si Olaneasca sint in curs de consolidare si reabilitare, iar elevii desfasoara cursurile in cladirea caminului cultural. In ceea ce priveste Gradinita din Urleasca, aceasta va intra in functiune in decembrie 2008, in prezent functioneaza in doua sali ale fostului CAP.
Referitor la obtinerea autorizatiilor sanitare de functionare, in
prezent, din totalul de 353 de unitati de invatamint din judetul Braila,
doar 245 de unitati de invatamint au depus la Autoritatea de
Sanatate Publica documentatii in vederea obtinerii autorizatiilor
sanitare de functionare sau vizarii acestora.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii