Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SCM Gloria Buzău a câştigat ediţia a V-a a Cupei Dunărea

• după 60 de minute, HC Dunărea şi SCM Gloria Buzău au fost la egalitate, 28-28 • formaţia buzoiană s-a impus după loviturile de departajare de la 7 m • CSM Galaţi a câştigat finala mică • festivitatea de premiere a fost oficiată de profesorul Marian Neta, vicepreşedintele clubului HC Dunărea

 

Formaţia brăileană de handbal a câştigat în prima zi la scor, 39-22, disputa cu o formaţie modestă din Divizia A, AHCM Slobozia, dar a  pierdut, la loviturile de departajare, în finala mare a ediţiei a V-a a Cupei Dunărea, în faţa nou promovatei SCM Gloria Buzău, formaţie aflată pe locul al 7-lea în Liga Florilor. Iar acest meci a scos din nou în evidenţă faptul că în acest moment lotul de care dispune Aurelian Roşca nu este de nivelul primului eşalon handbalistic al României.

În finală, evoluţia echipei HC Dunărea a fost una oscilantă, însă atacul a funcţionat destul de bine dacă ţinem cont de faptul că s-au marcat 28 de goluri, dar este îngrijorător este că s-au primit tot 28 de goluri în timpul regulamentar de joc. De asemenea, fluctuaţiile jucătoarelor pe parcursul celor două reprize au fost destul de evidente.

Echipa brăileană a avut o evoluţie palidă în debutul partidei, fapt reliefat pe tabela de marcaj în minutul 3, când aceasta indica scorul de 4-1 pentru SCM Gloria Buzău. Brăilencele au reuşit să întoarcă rezultatul în favoarea lor, să conducă cu 6-5, dar buzoincele au dat replica imediat, au înscris de trei ori la rând şi s-au distanţat la două lungimi. Pe fondul unui joc slab de ambele părţi, HC Dunărea a mai reuşit să desprindă la un gol, 13-12, în minutul 28, graţie reuşitei Cătălinei Preda însă Iulia Khavronina a restabilit egalitatea.

HC Dunărea s-a distanţat la cinci goluri, 19-14, în minutul 36 şi pauza părea să fi fost un sfetnic bun pentru echipa gazdă. Însă jucătoarele trimise în teren de Aurelian Roşca nu au continuat să evolueze pe aceeaşi linie, iar buzoiencele au profitat de indeciziile din apărare ale gzdelor şi la finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 28-28. Astfel că, pentru desemnarea câştigătorei, s-a trecut la loviturile de departajare. A fost 5-5 după prima serie de aruncări de la 7 m, apoi golgeterea echipei din acest meci, Alina Vătu, a ratat, Alina Ilie a marcat pentru buzoience, iar formaţia pregătită de Dumitru Muşi, Gloria Buzău, a câştigat finala şi trofeul ediţiei a V-a a Cupei Dunărea.

Pentru HC Dunărea, în timpul regulamentar de joc au marcat Alina Vătu 8 goluri, Diana Axinte 4, Nicoleta Safta 3, Diana Munteanu 3, Elena Dache 2, Cătălina Preda 2, Ana Berescu 2, Nicoleta Tudor 2, Natasha Krnic 1, Cristina Gheorghe 1, iar pentru SCM Gloria Buzău au înscris Dzyana Ilyna 8 goluri, Iulia Khavronina 7, Marija Gedroit 6, Alexandra Subţirică 3, Laura Leahu 1, Cristina Nan 1, Mădălina Predoi 1, Ana Simion 1.

La loviturile de departajare de la 7 m, pentru HC Dunărea au marcat Cristina Gheorghe, Natasha Krnic, Nicoleta Safta, Cătălina Preda, Alina Vătu, iar pentru SCM Gloria Buzău, Iulia Khavronina, Alina Ilie, Ana Simion, Marija Gedroit, Dzyana Ilyna, Alina Ilie.

Pe locul al treilea s-a clasat CSM Galaţi, care a câştigat cu 41-36 finala mică cu AHCM Slobozia.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de profesorul Marian Neta, vicepreşedintele clubului HC Dunărea.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii