Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A schimbat un fier de călcat uzat pe o combină frigorifică nouă

* în total, 30 de brăileni care au predat diverse vechituri au câştigat fie o combină frigorifică, fie un cuptor cu microunde sau un sistem audio Hi-Fi * datorită tombolei, campania de colectare a fost un succes la Brăila, numărul participanţilor fiind cel mai mai mare faţă de toate oraşele în care s-au mai organizat acţiuni similare până în prezent * în total, s-au colectat peste 9.000 kg de DEEE

Campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) organizată de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec şi Primăria Brăila a mers neaşteptat de bine în oraşul nostru. Spre deosebire de acţiunile precedente, de 1.000 kg de DEEE, de data asta brăilenii au adus pentru reciclare peste 9.000 kg de aparatură veche. Mai mult decât atât, Brăila a ieşit pe primul loc pe ţară, ca număr de participanţi. În total, 945 de persoane fizice au predat echipamente electrice şi electronice vechi. "S-au mai organizat astfel de campanii în peste 30 de oraşe din ţară, şi nicăieri n-am mai avut până acum o participare atât de mare din partea populaţiei", ne-a declarat Daniel Burciu, reprezentant RoRec. Celor 945 de persoane fizice li se adaugă şi peste 90 de firme şi instituţii care au "scăpat" de diverse dispozitive electronice depăşite moral (calculatoare, imprimante, monitoare etc). Succesul neaşteptat al campaniei desfăşurate la Brăila are, însă, o explicaţie. După cum v-am mai informat, este prima acţiune de acest gen organizată în oraşul nostru la care are loc o tombolă cu premii substanţiale. Astfel, cine a predat un televizor vechi, un aparat de radio, un frigider stricat sau orice alt dispozitiv alimentat la priză sau pe bază de baterii, a primit un bilet de tombolă, având şansa de a câştiga o combină frigorifică, un cuptor cu microunde ori un sistem audio micro Hi-Fi. Tombola a fost deschisă doar pentru persoanele fizice, nu şi pentru societăţile comerciale care au predat DEEE.

09campan1Tombola ajunge şi la Ianca şi Făurei

Tichetele câştigătoare s-au extras la scurt timp după ce s-a încheiat acţiunea de colectare a deşeurilor, mai exact sâmbătă, 7 mai, la ora 19.00, pe platoul din faţa Palatului Administrativ. Pe lângă reprezentanţii asociaţiei RoRec, la extragere a fost prezent viceprimarul Doiniţa Ciocan. Aceasta a scos primul bilet din urnă, celelalte fiind extrase de cei 16 elevi voluntari care s-au aflat pe tot parcursul zilei la punctele de colectare amplasate pe raza municipiului. Printre cei care au asistat la extragere s-au aflat şi câţiva brăileni ce predaseră diverse deşeuri şi aveau bilete de tombolă. Unul dintre aceştia chiar a avut surpriza de a-şi auzi numele, atunci când s-au extras câştigătorii sistemelor audio. Bucuros, omul a declarat că a lăsat la un punct de colectare un televizor vechi şi nefuncţional. Şi mai fericit a fost cazul unei brăilence care a predat un fier de călcat uzat şi a câştigat o combină frigorifică nou-nouţă. Toţi câştigătorii urmează să fie chemaţi să-şi ridice premiile, pe parcursul zilelor următoare.

Reprezentanţii RoRec i-au premiat şi pe cei 16 elevi voluntari participanţi şi ne-au informat că viitoarea campanie de colectare va fi organizată la Brăila peste 3-4 luni. Important e că o acţiune similară se va desfăşura în judeţul nostru peste doar două săptămâni. Aceasta va avea loc simultan, pe 28 mai, în oraşele Ianca şi Făurei. Sunt invitaţi să participe atât rezidenţii celor două localităţi cât şi cei din satele învecinate. Şi la Ianca şi Făurei vor fi organizate tombole cu premii substanţiale, dar deocamdată nu se ştie în ce vor consta acestea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii