Mergi la conţinutul principal

Schimbari mari in programa de geografie pentru Bacalaureat

Geografia Romaniei care se studia in clasa a XII-a s-a transformat, incepind cu acest an scolar, in Geografia Europei, Romaniei si Uniunii Europene - probleme fundamentale. Elevii pot alege, ca si in alti ani, in locul disciplinei amintite, Geografia generala daca doresc. Noua programa de geografie de la clasa a XII-a cuprinde capitole precum: Europa si Romania - elemente geografice de baza, asezare geografica, elemente de relief, clima, harta politica, studii comparate, Romania si Uniunea Europeana - formare, evolutie, state membre, organizare, sau Europa si Uniunea Europeana in lumea contemporana. "Practic, aceasta programa este o sinteza a cunostintelor acumulate in 11 ani de scoala, pentru ca in toti anii se studiaza aceste elemente. Va fi mai greu pentru elevi. Sint noutati fata de anii precedenti, insa cred ca era nevoie de o schimbare pentru ca elevii din clasa a VIII-a la Testele Nationale si cei de clasa a XII-a la Bacalaureat aveau de invatat cam acelasi lucru si nu era normal. Chiar daca va fi mai dificil, cred ca elevii vor alege in continuare geografia pentru examen. Profesorii vor sti sa le prezinte subiectele si sa-i ajute sa invete, astfel incit sa nu renunte la aceasta disciplina", a spus inspectorul de specialitate, prof. Catalin Canciu.
Pina anul acesta geografia era una dintre cele mai solicitate discipline la examenul de bacalaureat, numarul de candidati care optau pentru ea fiind mult mai mare decit al celor care alegeau alte discipline. De exemplu, in vara la examenul de bacalaureat s-au inscris la geografie 1.300 de candidati, iar la istorie 300.
O alta schimbare a examenului de bacalaureat este aceea ca la 1 martie 2008 se vor publica pe site-ul ministerului variantele de itemi nu variantele de subiecte. La examen se vor alege prin tragere la sorti itemii cu care se vor alcatui subiectele. "La istorie vor fi trei tipuri de itemi, I, II si III, pentru care se vor publica variantele aferente. In dimineata probei pentru fiecare item se va alege o varianta, iar baremul se va realiza in functie de variantele extrase. Tipurile de itemi vor viza competente dobindite in ciclul inferior si superior", a precizat directorul scolii "Aurel Vlaicu", prof. Carmen Gusatu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro