Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schimbarea directorului Spitalului Judetean este o manevra politica

Organizatia locala PD se declara surprinsa in mod neplacut de reinstalarea ca director al Spitalului Judetean de Urgenta a doctorului Stefan Mihailescu, schimbat din functie acum circa 8 luni de acelasi ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Presedintele organizatiei municipale PD, doctorul Ana Negoita - care a candidat recent la concursul pentru ocuparea functiei respective, dar a fost respinsa -, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca si o mare parte din corpul medical a incercat aceeasi senzatie, atunci cind s-a aflat despre aceasta schimbare: "O numire facuta sec, asa cum a fost facuta si destituirea dumnealui, fara nici un fel de explicatii, probabil, datorata faptului ca este proaspat membru PNL. Domnul doctor Mihailescu, cind a fost schimbat, nu a lasat spitalul cu datorii de 53 de miliarde lei. Greseala doctorului Pricop atunci cind a fost numit a fost ca nu a prezentat public situatia spitalului, atunci cind l-a preluat".
Doctorul Negoita sustine ca mai sint si alte chestiuni grave, care ar fi trebuit sa impiedice numirea lui Mihailescu in functia de director al spitalului Judetean, lucruri care sint cunoscute foarte bine la nivel de minister: "In afara de aceste datorii, un punct forte care ar fi trebuit sa fie impotriva reinstalarii lui in functie este modalitatea in care a facut angajari de-a lungul timpului. Au fost controale ale ITM, cind de fiecare data se notifica faptul ca s-au facut angajari mai ales pe perioada determinata, care ulterior deveneau pe perioada nedeterminata, neconform cu legea, fara ca aceste posturi sa fie scoase la concurs. Vreau sa va spun ca la ultimul control s-a stabilit ca sint 508 angajari facute cu nerespectarea Codului Muncii. Domnul ministru stie de aceasta situatie, pentru ca s-au facut interventii pe aceasta tema, si raspunsul oficial a fost ca este o chestiune ce tine de ITM".
Ana Negoita banuieste ca inlocuirea directorului Cristian Pricop are de-a face si cu faptul ca acesta nu s-a inscris in PNL si, deci, nu a satisfacut o conditie de baza, pentru a-si mentine postul. In plus, liderul democrat crede ca, in acest fel Mihailescu va avea posibilitatea sa mai stearga urmele neregulilor pe care le-a facut in trecut, inainte de organizarea noului concurs pentru ocuparea postului de director. Negoita a admis ca, in ceea ce o priveste, va candida din nou pentru aceasta functie, peste o luna si jumatate. Intrebarea este de ce nu a scos la iveala asa-zisele nereguli, dr. Cristian Pricop, si era nevoie sa revina la conducere dr. Mihailescu pentru a-si sterge urmele. Pe de alta parte, dr. Stefan Mihailescu nu s-a inscris deocamdata in PNL.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii