Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schimbare la faţă şi la suflet

* Stoica a menţionat că a sosit momentul ca grupul de opinie creştin-democrată să-şi facă simţită prezenţa într-un mod foarte puternic în formaţiune

"Dacă în ultimii ani grupul de opinie doctrinar liberală s-a exprimat mai des şi a fost mai vizibil în PDL, a sosit momentul ca grupul de opinie creştin-democrată să-şi facă simţită prezenţa într-un mod foarte puternic. Şi aveam nevoie pentru aceasta de o personalitate care să aibă acţiunea de a solidariza, de a aduna intelectualii care au această sensibiltate creştin-democrată, de o puternică personalitate care să aibă autoritate în acest domeniu", a declarat Valeriu Stoica. "Din fericire am găsit această personalitate, este domnul Baconschi, care, dincolo de faptul că este ministru de externe, s-a afirmat după anii '90 ca unul dintre principalii creditori ai creştin-democraţiei", a adăugat Stoica.
Vicepreşedintele PDL a participat ieri la conferinţa cu tema "Rolul democraţiei creştine în reconstrucţia dreptei româneşti", susţinută de ministrul de externe Teodor Baconschi şi organizată de Fundaţia Konrad Adenauer şi Institutul de Studii Populare.

Şeful diplomaţiei române făcuse afirmaţia că este foarte aproape de "o decizie de a intra în politică"

Întrebat despre posibilitatea înscrierii în PD-L, Tedor Baconschi a declarat că nu poate preciza o dată, dar a menţionat că "este o intenţie şi, probabil, ea va fi concretizată la momentul cel mai bun". Anterior, şeful diplomaţiei române afirmase că este foarte aproape de "o decizie de a intra în politică".

El a menţionat, de asemenea, că un grup de intelectuali tineri, de nivel european, cu doctorate în marile universităţi, "aderă la aceste valori şi la programul politic" pe care l-a schiţat. "Încercăm să captăm aşteptările legitime ale unei întregi generaţii, care nu se regăseşte în actualul spectru politic. Trebuie să propunem o consolidare a dreptei, plecând de la conceptul acomodării celor două sensibilităţi, liberală şi creştin-democrată, în PD-L", a explicat ministrul Teodor Baconschi.

Teodor Baconschi: "PDL este nevoit să se schimbe la faţă şi la suflet, dacă vrea să supravieţuiască"

Ministrul român de externe, Tedor Baconschi, a declarat, ieri, că "PDL este nevoit să se schimbe la faţă şi la suflet, dacă vrea să supravieţuiască într-un context economic foarte greu", în discursul rostit la conferinţa cu tema "Rolul democraţiei creştine în reconstrucţia dreptei româneşti". "PDL-ul este nevoit să se schimbe la faţă şi - aş spune -- la suflet, dacă vrea să supravieţuiască, şi asta într-un context economic foarte greu. PDL-ul are nevoie de o doctrină şi de o identitate nouă, nu doar de un nou statut. PDL-ul are nevoie de oameni credibili şi de politici de dreapta eficiente", a afirmat Baconschi.

El a mai spus că "reîntregirea doctrinară a PDL va permite acestui partid să devină un partid bine ancorat", menţionând că "PDL are nevoie vitală de o nouă identitate, mai cuprinzătoare, mai credibilă, mai coerentă". În acelaşi timp, Teodor Baconschi a declarat că "în plină furtună a crizei, PNL şi PSD, care îşi perpetuează colaborarea, îşi permit în continuare luxul unei campanii îndreptate exclusiv împotriva preşedintelui şi a guvernării actuale".
Categorie articol: 

Comentarii