Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schimbare la BAC. Întâi probele scrise şi apoi competenţele

• decizia a fost anunţată ieri, de ministrul Educaţiei, Monica Anisie

 

Schimbare la bacalaureat pentru elevii de clasa a XII-a. În cadrul unei declaraţii de presă susţinută ieri după-amiaza de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, examenul va debuta cu probele scrise şi abia apoi se vor desfăşura cele de evaluare a competenţelor. Conform calendarului aprobat iniţial, probele scrise ale bacalaureatul se vor da la datele stabilite, adică pe 22 iunie proba la limba română, pe 24 iunie proba obligatorie a profilului şi 25 iunie proba la alegere a profilului şi specializării. Competenţele erau programate între 9 şi 19 iunie dar se amână după examenele scrise, iar ministerul a anunţat că lucrează la o variantă pentru ca acestea să poată fi susţinute.

În ceea ce priveşte examenul de Evaluare Naţională la clasa a VIII-a, conform calendarului iniţial, probele sunt programate astfel: 15 iunie – limba română, 17 iunie – matematică.

Chiar dacă şcolile se redeschid abia în toamnă, Ministerul Educaţiei a decis ca, începând cu data de 2 iunie, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a/XIII-a, cei din anii de final de ciclu profesional şi postliceal, vor reveni în unităţile de învăţământ pentru două săptămâni. În această perioadă vor avea loc doar activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale.

“Revenirea în unităţile de învăţământ va fi una prudentă şi controlată pentru a preveni răspândirea îmbolnăvirilor cu Covid-19. Pentru elevii care au probleme de sănătate sau care prezintă riscuri de îmbolnăvire, prezenţa la cursuri va fi opţională. Părinţii vor decide acest aspect”, a transmis ministerul printr-un comunicat de presă.

Detaliile cu privire la desfăşurarea examenelor naţionale şi a admiterii în învăţământul liceal şi profesional/profesional dual vor fi prezentate prin procedurile elaborate de minister şi vor fi elaborate inclusiv proceduri privind siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice la desfăşurarea probelor.

Reamintim că, luni, s-a decis prelungirea suspendării cursurilor până la finalul anului şcolar, dar se va continua învăţarea online până în data de 12 iunie, când se vor încheia cursurile anului şcolar. Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi unităţile de învăţământ vor coordona activitatea, iar elevii care nu au acces la tehnologie vor primi resursele educaţionale necesare pe suport de hârtie.
Categorie articol: 

Comentarii