Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Schimb de carti "la Braila

Duminica, 14 decembrie 2008, la ora 16:00 iubitorii de literatura s-au intilnit in Art Cafe pentru a face "schimb de carti". Madalina Glavan, eleva la C.N.Gh. M. Murgoci a reusit sa aduca acest eveniment pentru prima data in Braila. La aceste intilniri lunare poate veni oricine doreste sa faca schimb de carti, de idei sau de ginduri, sa ia sau sa dea carti cu imprumut. La prima intilnire, 22 braileni au discutat in jurul meselor pline de carti aduse de cei prezenti : Golem, Gustav Meyriuk, Noua dezordine amoroasa- Pascal Bruckner, Luni de fiere- Pascal Bruckner, Brida-Paulo Coelho, Cronica unei morti anuntate- Gabriel Garcia Marquez, Cartita - John Le Carre, Noi - Evgheni Zamiatin, Ratacirile fetei nesabuite -- Mario Vargas Llosa, O sa vina si primavara Bandini- John Fante, Prima dragoste - I.S. Turgheniev , Nostalgia- Mircea Cartarescu, Cind vine vremea gistelor salbatice - Cristian Robu-Corcan, Arhipelagul Gulag-Soljenitin, Gemenii - Mircea Cartarescu, Funky Business, Cismigiu & comp- Grigore Popescu-Bejenaru. A doua intilnire va avea loc miine, in acelasi local, la ora 15:00.

"Fulg de speranta"- succes neasteptat

Clasa a X-a E a C.N.Gh.M.Murgoci a initiat actiunea "Fulg de speranta" pentru a veni in ajutor copiilor cu dizabilitati ai Fundatiei "Trebuie". Dupa lungi pregatiri, pe 17 decembrie 2008, intre orele 8.00 si 12.00 a avut loc tirgul elevilor, in sala de sport a liceului. Pe tot parcursul evenimentului, sala a fost plina de elevi. Globulete, ghirlande, tablouri, accesorii, braduti, oameni de zapada... toate confectionate chiar de elevii participanti. Ornamentele de brad, "imbratisarile de 1 leu" ori gogosile au fost la mare cautare. Actiunea a avut un succes neasteptat, elevii reusind sa stringa prin munca lor, 2.500 lei. Copiii de la Fundatia “Trebuie” au primit in dar pachete sponsorizate de Selgros si Pancronex. 54 de cadouri cumparate de elevi au ajuns la CIA Braila si alti 40 de copii de la Centrul “Elpida” s-au bucurat de succesul tirgului. De asemenea, 2 familii sociale au fost ajutate cu 14 pachete cu alimente. Elevii organizatori spera sa mai organizeze in viitor asemenea evenimente de caritate.

Cenaclul "Forma" a prins forma

Simbata, 13 decembrie 2008, Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" a gazduit prima intilnire a membrilor Cenaclului "Forma" . Elevii si studentii cu creatii si preocupari in literatura, critica literara, critica de teatru si film, eseistica pot participa la intilnirile cenaclului, indrumati de scriitorii Marian Coman si Cristian Robu - Corcan si reprezentantul bibliotecii, Dan Bistricean. Prima sedinta a punctat debutul Madalinei Glavan, care a citit prima sa povestire - "Pagini ascutite".(Grupaj realizat de Ruxandra STROE)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii