Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schimbări la conducerea Spitalului Judeţean

PSD-iştii iau din ce în ce mai în serios varianta schimbării de pe funcţie a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, Mihail Iugulescu. O confirmare în acest sens a venit, ieri, chiar de la primarul Aurel Simionescu, care a precizat că există discuţii la nivelul organizaţiei PSD Brăila în privinţa construirii unei noi echipe manageriale. Zvonuri privind posibile schimbări la nivelul conducerii Spitalului Judeţean în viitorul foarte apropiat au fost lansate recent şi de către liberalii brăileni. Consilierul judeţean PNL Ovidiu Nechita a comentat subiectul chiar înainte de şedinţa ordinară a CJ din această săptămână, punctând că în locul actualului manager al spitalului "se încălzeşte" să vină un fost director de bancă, apropiat al PSD. "Deja se şi pregăteşte un om. Din ce am înţeles - şi folclorul funcţionează foarte bine în Brăila - este vorba despre un fost director de bancă. Veţi vedea pe viitor cine este", a declarat Nechita, fără a dezvălui însă identitatea persoanei la care făcea referire, în ciuda insistenţelor jurnaliştilor.

Finul lui Rotaru, "în cărţi" pentru şefia SJU

La bursa zvonurilor a fost vehiculat numele preşedintelui Consiliului de Administraţie al Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor Brăila, Bogdan Criţă, ca un posibil înlocuitor al lui Iugulescu. Acesta este finul senatorului PSD Ion Rotaru şi până în 2009 a activat ca director al sucursalei Brăila a Unicredit Ţiriac Bank. Primarul Aurel Simionescu a confirmat că au existat discuţii şi în legătură cu venirea acestuia la conducerea Spitalului, însă a ţinut să precizeze că nu este nimic stabilit deocamdată. "Discuţii sunt multe, propuneri, idei, gânduri etc. Noi avem pretenţia că suntem nişte oameni responsabili în primul rând şi în al doilea rând că discutăm şi cu ceilalţi. Acolo e o chestiune extrem de sensibilă. Până la urmă nu ne putem juca atunci când vine vorba de Spitalul Judeţean, aşa cum nu putem să ne jucăm cu nicio instituţie publică. Dar ştiţi cum se spune, când un economist greşeşte stornează, când un medic greşeşte...ce se întâmplă? Trebuie să avem în vedere lucrurile astea, importanţa şi impactul pe care îl au astfel de instituţii. Eu nu exclud nicio variantă. Spun doar că varianta respectivă (n.r. venirea lui Bogdan Criţă) nu a fost stabilită. A fost discutată, au fost luate multe opinii, o să vedem. Se discută despre o echipă managerială care să fie cea mai bună. Cu actualii oameni, fără cei care sunt acum, parţial, toţi etc. Trebuie găsită o formulă care să funcţioneze. Înţeleg că au scos deja la concurs un post de director de îngrijiri. Repet, sunt nişte lucruri care trebuie aşezate şi instituţional", a declarat Simionescu.
Reamintim că discuţiile în privinţa înlocuirii managerului Spitalului Judeţean Brăila, Mihail Iugulescu, au pornit în urma mai multor probleme depistate la nivelul instituţiei. Cea mai recentă fiind defectarea celor două computere tomograf.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii