Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scandaluri din baruri şi discoteci aplanate de poliţişti şi jandarmi

• în week-end, poliţiştii au acţionat din nou în locurile de distracţie pentru a-i linişti pe petrecăreţii care s-au apucat să se încaiere după prea mult alcool • peste 250 de persoane au fost legitimate, iar trei grupuri formate din persoane cu comportament suspect au fost destrămate

 

Petrecăreţii din baruri şi discoteci intră deseori în conflicte, asta după ce se cinstesc bine cu alcool, fiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine. Pentru a preveni astfel de scandaluri, poliţiştii au luat iar la rând locurile de distracţie. Peste 250 de persoane au fost legitimate şi mai multe grupuri suspecte au fost destrămate.

Razia de amploare s-a desfăşurat în acest week-end, poliţiştii brăileni  acţionând  în municipiu şi judeţ pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă. Vineri şi sâmbătă, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, de la poliţiile orăşeneşti şi secţiile de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au

fost de serviciu la unităţile cu profil discotecă, club, cafe-bar. Echipajele au verificat activităţile comerciale efectuate şi au avut grijă să combată infracţiunile comise cu violenţă. Totodată, s-a acţionat şi pe linia respectării prevederilor Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor, la unităţi asigurate cu paza proprie sau agenţi de pază din cadrul societăţilor specializate de pază. Nici şoferii aflaţi în trafic sau comercianţii din pieţe şi târguri nu au stat mai liniştiţi.

În cele două zile, echipele participante au controlat 72 societăţi comerciale, au legitimat 252 de persoane, dintre care 65 au fost controlate corporal sumar, au verificat 132 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 38 de conducători auto. Au fost destrămate trei grupuri de persoane care riscau să dea startul unor scandaluri.

Poliţiştii au dat 63 de amenzi, în valoare totală de peste 17.700 lei, dintre care 45 conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 6 la Legea 61/1991 (republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 6 la Legea 12/1991 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Categorie articol: 

Comentarii