Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scandalul de la vârful ALDE nu zdruncină speranţele de reconciliere ale liderilor locali

• preşedintele ALDE Brăila, Daniela Rădulescu, a afirmat, ieri, că speră ca scandalul  iscat între cei doi copreşedinţi ai partidului la nivel naţional să nu ducă în cele din urmă la o ruptură definitivă • la rândul său, senatorul Mihai Ruse, deşi pare să susţină opinia lui Daniel Constantin, a afirmat că nu are de gând să părăsească ALDE

 

Scandalul iscat, recent, la vârful ALDE, între cei doi copreşedinţi, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, în urma şedinţei Delegaţiei Permanente de la Bucureşti, când o parte dintre membri au părăsit sala de şedinţe, încă nu îi îngrijorează pe liderii locali. Mai exact, contactat telefonic de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, după ce duminică, în timpul Delegaţiei Permanente, Mihai Ruse s-a aflat între susţinătorii lui Daniel Constantin, care a reclamat că şedinţa nu a fost convocată satutar, senatorul a precizat că situaţia deocamdată stagnează, însă cu precizarea că există posibilitatea unei reconcilieri.

“Oricum, nu pleacă nimeni din ALDE. Asta e sigur. Aşa cum a anunţat şi copreşedintele Daniel Constantin. Nu pleacă nimeni, susţinem în continuare Guvernul, dar vrem ca totul să se desfăşoare democratic. Să avem alegeri, întâlniri. Nu are nimeni nicio pretenţie absurdă. Sper că astăzi se va mai clarifica situaţia un pic”, a afirmat Ruse, cu precizarea că urma să mai aibă loc câteva întâlniri la nivelul celor din ALDE pentru a trata problema apărută.

 

Ruse pro Constantin, Rădulescu and co. pro Tăriceanu

Dacă senatorul Mihai Ruse pare să fie mai apropiat de opinia lui Daniel Constantin, ceilalţi membri ALDE Brăila care fac parte din Delegaţia Permanentă au altă părere. Potrivit preşedintelui ALDE Brăila, Daniela Rădulescu, şedinţa de duminică a fost convocată statutar, astfel că supărările colegilor au fost nefondate din acest punct de vedere. Aceasta a ţinut să sublinieze că nu a părăsit sala de şedinţe şi la fel au procedat vicepreşedintele CJ Brăila Cătălin Murea, precum şi colegul său din CLM - Dan Păun, de altfel vicepreşedinte la nivel naţional.

“Părerea mea este că domnul Mihai Ruse nu va pleca din partid, pentru că nu are de ce să plece. Cât despre certurile celor doi copreşedinţi, ce să vă spun?! Acestea există, într-adevăr. Domnul Constantin contestă şi spune că nu s-a convocat Delegaţia Permanentă în mod statutar. Însă din ce ştiu eu, şedinţa a fost statutar constituită şi deciziile au fost luate cu majoritatea membrilor, deci legal. S-a stabilit ca data Congresului ALDE să fie 21 aprilie. Oricum, eu personal şi cu colegul meu (n.r. - Murea) din Delegaţia Permanentă nu am părăsit sala pentru că suntem ALDE şi vrem să rămânem ALDE. În sală a fost şi Dan Păun. Dumnealui este vicepreşedinte la nivel naţional, aşa că face de la bun început parte din Delegaţia Permanentă. Nici domnul Păun nu a părăsit sala”, a indicat Rădulescu. 

De asemenea, aceasta şi-a exprimat dorinţa ca lucrurile să se rezolve în cele din urmă fără să se ajungă la vreo ruptură a partidului, în special în contextul în care există proiecte comune.

“Am construit la acest partid cu toţii. Nu numai eu. Toată lumea din ALDE. Eu n-am făcut diferenţe între PC şi PLR. Consider că aici trebuie să fiu, nu am de ce să fiu în altă parte. Părerile domnului Constantin probabil că sunt şi de altă natură. Dânsul ştie mai multe. Dar dacă am pornit la un drum, consider că trebuie să rămânem aşa. Avem proiecte împreună”, a conchis Rădulescu.

Rămâne însă de văzut în ce măsură vor evolua lucrurile în tabăra ALDE, în contextul în care, ieri, cei doi lideri la nivel naţional au continuat atacurile publice unul împotriva altuia.
Categorie articol: 

Comentarii