Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scandal pe scena sindicala

Presedintele filialei locale a Cartel Alfa, Octavian Georgescu si liderul Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca, sint din nou la cutite. Iarca il acuza pe Georgescu de faptul ca, in mod nejustificat, ar incerca sa ii retraga sprijinul sindical, ca nu ar avea activitate la nivel de confederatie si ca, fara temei real, s-a retras din actiunea comuna sindicala. In schimb, Georgescu sustine ca Iarca ar incerca sa se foloseasca de sindicate pentru a accesa o functie publica si ca, astfel, prin imixtiune politica, se compromite miscarea sindicala. "Am fost anuntat de secretariatul general al filialei ca miine (joi, 24 mai - n.r.) are loc o sedinta in care se va lua in discutie retragerea sprijinului sindical in cazul meu. Ma voi prezenta la aceasta sedinta, dar voi propune la rindu-mi demiterea lui Georgescu din functia pe care o ocupa pentru ca face doar figuratie acolo si pentru ca s-a retras din actiunea sindicala comuna. Mai mult, voi transmite si conducerii centrale a confederatiei punctul meu de vedere cu privire la activitatea filialei cu aceeasi solicitare de demitere a lui Georgescu", a punctat Iarca.
La rindul sau, liderul Cartel Alfa Filiala Braila a anuntat public ca va informa conducerea federatiei si confederatiei la care Sindicatul "Metal 94" este afiliat despre intentiile cu iz politic ale lui Iarca solicitind in acelasi timp si retragerea sprijinului sindical.
Important de mentionat este faptul ca cei doi nu sint la prima cearta: cu ocazia alegerilor la nivel de filiala a Cartel Alfa, Iarca si Georgescu si-au depus candidatura pentru fotoliul de presedinte. Atunci, ei au schimbat replici taioase, Iarca acuzind la acea vreme ca alegerile au fost doar o formalitate intrucit "cartile ar fi fost facute" pentru ca Georgescu sa cistige sefia filialei.
Categorie articol: 

Comentarii