Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scandal la Victoria! Un fost angajat îl acuză pe primar că l-a demis abuziv

• Ionuţ Popa, până acum câteva zile şofer al Primăriei, susţine că i s-ar fi desfăcut contractul de muncă pe nedrept, motivul invocat fiind că a avut un “comportament necivilizat în relaţia cu cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Victoria” • totul a pornit de la o excursie organizată în vară, atunci când acesta i-ar fi vorbit urât profesoarei care însoţea grupul de copii • primarul comunei, Stăvărel Dorobanţu, ne-a declarat că demiterea s-a făcut în mod legal, iar în trecut Ionuţ Popa ar mai fi manifestat o atitudine agresivă faţă de colegi

 

Un fost angajat al Primăriei Comunei Victoria îl acuză pe primarul Stăvărel Dorobanţu (PNL) că l-ar fi concediat în mod abuziv. Cel care susţine acest lucru este Ionuţ Popa şi până acum câteva zile a lucrat ca şofer pe microbuzul şcolar.

Acesta le-a povestit redactorilor “Obiectiv” că “mărul discordiei” a fost o excursie organizată vara aceasta de un cadru didactic al Şcolii Gimnaziale Victoria.

“În luna iunie am fost anunţat de doamna profesoară că vom pleca cu elevii într-o excursie la Constanţa. În ziua cu excursia, la ora 07.15, am tras în staţia de autobuz unde se fac plecările şi sosirile, conform regulamentului de circulaţie în vigoare. Doamna profesoară mă aştepta în mod special să o iau de acasă, adică de la o distanţă de circa 100 metri de unde era parcat autobuzul. I-am spus doamnei că o iau de unde se fac plecările şi sosirile însă ea mi-a cerut să o iau de unde zice dânsa. La un moment dat îmi zice că sunt nesimţit şi să îmi dau demisia dacă nu ştiu cum să fac cursa. La rândul meu, am făcut-o nesimţită şi i-am zis să îşi dea ea demisia dacă nu ştie să aibă o discuţie cu un şofer. Până la urmă am plecat în cursă însă câteva zile mai târziu sunt chemat la primărie să dau notă explicativă pentru cele petrecute cu doamna profesoară care a depus o sesizare. O sesizare în care a minţit, pentru că a spus doar că eu am jignit-o, dar fără să spună că ea a fost prima care m-a insultat”, povesteşte Ionuţ Popa.

După o perioadă în care a fost în concediu de odihnă şi mai apoi în concediu medical, în luna septembrie, bărbatul a fost chemat din nou la primărie să dea o notă explicativă asupra celor întâmplate. Ulterior, pe 4 octombrie, a primit un proces verbal cu cele constatate şi i s-a înmânat personal dispoziţia cu sancţionarea disciplinară şi desfacerea disciplinară a constractului individual de muncă, motivul invocat fiind “comportament necivilizat în relaţia cu cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Victoria şi cu colegii din cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Victoria”.

“În cei patru ani jumătate am mers în zeci, sute de excursii, şi nu am avut niciun mic conflict cu nimeni. Simt că este o răzbunare şi că s-a dorit să mă demită cu orice preţ. Am vorbit cu un avocat şi din ce am înţeles nu era un motiv atât de grav sau cel mult trebuia o sacţiune scrisă, verbală sau o sancţiune de 10% din salariu. Asta cu demiterea e prea mult! E un abuz!”, ne-a mai spus acesta.

Popa a dat de înţeles că la mijloc ar fi vorba şi despre motive politice deoarece ar dori să candideze la funcţia de primar iar actualul edil ar fi văzut asta ca o “răzvrătire” din partea unui subaltern.

 

Primarul Stăvărel Dorobanţu: “Nişte aberaţii!”

 

Contactat de redactorii “Obiectiv”, primarul comunei Victoria, Stăvărel Dorobanţu (PNL), ne-a oferit o altă variantă asupra celor întâmplate. Acesta ne-a spus că

Ionuţ Popa a fost cel care i-ar fi vorbit urât profesoarei şcolii iar demiterea a fost una legală şi nicidecum abuzivă, în condiţiile în care în contractul de muncă se stipulează că angajatul are obligaţia de a se “comporta civilizat în relaţiile cu cadrele didactice, elevii, colegii de serviciu şi superiorii ierarhici”. Edilul a susţinut că nu ar fi pentru prima dată când fostul şofer are o atitudine nepotrivită faţă de colegi. Mai exact, în urmă cu câteva luni, Ionuţ Popa ar fi ameninţat o angajată a Primăriei, iar în trecut chiar ar fi bătut o altă angajată. 

“Scrie foarte clar în fişa postului că trebuie să te comporţi civilizat şi educat cu orice profesor, nu contează că e de sport sau matematică, sau cu un angajat la primăriei care lucrează la impozite şi taxe. Tu primeşti o amendă de 800 lei şi vii cu ameninţări la adresa angajatei, că îi aduci controale pe cap. Toată lumea mai greşeşte, îi mai dai un avertisment verbal, dar m-am săturat! Câte avertismente verbale să îi dau? Mai demult a agresat o femeie de aproape 60 ani, o angajată a Primăriei. A bătut-o! La momentul respectiv eu nu am fost informat de asta, am aflat târziu de acest eveniment. Am avut temei legal ca să dau dispoziţia de desfacere a contractului de muncă. Dacă dumnealui nu îi convine are dreptul să meargă la tribunal, să folosească toate pârghiile legale pentru a contesta decizia”, ne-a declarat primarul Stăvărel Dorobanţu.

În ceea ce priveşte posibilele motivele politice invocate de fostul angajat, primarul din Victoria le-a catalogat drept simple “aberaţii”.

“Cred că e o glumă? Să fiu bine înţeles, nu am avut alt motiv de demitere decât ceea ce scrie pe dispoziţie. Atât şi nimic mai mult! Aberaţii dintr-astea nu îşi au rostul. Şi chiar dacă vrea să candideze, cine îl încurcă? Cine îl opreşte? Deschidem alte subiecte în afară de cel care este. De ce nu se duce la preşedinţie? Mai sunt locuri acolo, lângă Paleologu, lângă Diaconu. Oricine e liber să candideze. În România ai voie să faci orice”, a precizat edilul din comuna Victoria.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii