Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scandal la reîncadrarea pe post între un salariat şi firma "Mogli Com"

Rubrica de faţă are menirea de a asigura un dialog direct între cititori şi reprezentanţii principalelor instituţii publice. În cadrul acestei rubrici, cititorii îşi pot exprima opiniile în legătură cu diverse probleme cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi. Cititorii sunt rugaţi să folosească un limbaj decent şi să nu aducă acuzaţii nefondate. Redactorul de serviciu răspunde apelurilor dumneavoastră la tel. 611053, între orele 9.00-17.00.
Salariata unui fast-food din Piaţa Mare îşi reclamă patronul că nu a pus în aplicare hotărârea unei instanţe care obliga firma la reîncadrarea ei pe post, plata drepturilor salariale la zi precum şi a cheltuielilor de judecată. Pe scurt, Mirela Virginia Frunză povesteşte că a dat în judecată angajatorul - SC "Mogli Com" pe motiv că, fără temei, i-ar fi încheiat contractul individual de muncă. Instanţa i-a dat dreptate reclamantei şi a emis o hotărâre în acest sens, pe care femeia a încercat să o pună în aplicare, prezentând o copie angajatorului. Mai departe, susţine că a avut o serie de discuţii cu patronul firmei, Dan Gheorghiţă, în urma cărora cei doi au ajuns la un consens legat de conţinutul procesului verbal, care să oficializeze punerea în aplicare a hotărârii instanţei. În fapt, părţile conveneau să i se plătească reclamantei drepturile salariale restante pe toată perioada procesului până la reîncadrarea pe post plus cheltuielile de judecată. Numai că în momentul semnării, Virginia Frunză susţine că a sesizat că i s-ar fi pus în faţă să semneze un act cu un alt conţinut faţă de cel anterior convenit cu patronul firmei. "Scria că eu, astăzi, 29 iunie 2011 (data la care s-a petrecut evenimentul reclamat - n.r.) aş fi primit toţi banii conform hotărârii din data de 4 aprilie 2009 până la data de 29 iunie 2011 şi totodată îmi dădeam demisia. Dacă am văzut că vor cu orice preţ să mă înşele (...) m-am ridicat de la birou şi i-am zis că în condiţiile acestea nu mai semnez nimic (...) în acel moment a intrat şi sora patronului, care a luat toate hârtiile semnate şi cele nesemnate şi banii pentru care eu semnasem deja şi mi-a zis aşa: «Nu semnezi, nu mai vezi nimic!» (...) M-am ridicat în picioare şi am zis că o să vin cu Poliţia şi cu executorul că altfel nu ne înţelegem şi am plecat spre uşă", susţine Frunză. De altfel, ea a făcut după acest incident şi o plângere la Poliţie în care reclamă că ar fi fost în mod repetat jignită de patron şi sora acestuia înainte de a fi dată afară cu forţa din sediul societăţii.
De cealaltă parte, însă, administraţia societăţii respinge toate acuzaţiile şi susţine că angajata şi-ar fi ridicat banii pentru care a semnat, că i s-a făcut reîncadrarea pe post şi că după ce reclamanta se întoarce din concediul de odihnă urmează să-şi reia lucrul la locul de muncă anterior ocupat. Astfel, din punctul de vedere al angajatorului, a fost pusă în aplicare hotărârea instanţei iar litigiul s-a încheiat.
Categorie articol: 

Comentarii