Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scandal de cocalari cu interlopul Haret Jr.

* scandalul a avut loc vineri noapte, când interlopul şi alţi patru apropiaţi l-au altoit bine pe bărbatul care a îndrăznit să îi refuze, provocând şi distrugeri în club * deşi Haret Junior se află în liberare provizorie sub control judiciar într-o altă cauză, iar doi dintre prietenii săi "de pahar" au mai avut de-a face cu legea, instanţa a considerat că scandalagii nu prezintă pericol public şi a respins propunerea de arestare a procurorilor

Daniel Buricea, cunoscut drept "Haret Junior", a călcat din nou pe bec. Fiul lui Spiru Buricea, zis Haret, liderului interlopilor din Vidin, a provocat scandal într-un club de pe strada Mihail Sebastian din Brăila, pe motiv că administratorul nu le-a dat pahare, lui şi prietenilor săi, pentru a-şi consuma vinul adus de acasă. Vineri noapte, Buricea şi alţi patru apropiaţi l-au altoit bine pe bărbatul care a îndrăznit să îi refuze, provocând şi distrugeri în club. Deşi Haret Junior se află în liberare provizorie sub control judiciar într-o altă cauză (el a fost acuzat în 2009 de lipsire de libertate, şi, iniţial, chiar de viol, dar, între timp, tânăra şi-a retras plângerea), iar doi dintre prietenii lui au mai avut de-a face cu legea, instanţa a considerat că scandalagii nu prezintă pericol public şi a respins propunerea de arestare a procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.
Potrivit procurorilor, în noaptea de 21 spre 22 octombrie, la ora 3.30, Daniel Buricea (aflat în liberare provizorie sub control judiciar într-o altă cauză aflată pe rolul instanţei), Ionel Vioreanu (cu antecedente penale), Adrian Lacurezeanu, Daniel Marian Lungu (recidivist) şi Florin Udrea au intrat în clubul de pe strada Mihail Sebastian nr. 25 (unde există şi un salon de masaj erotic), Red Velvet Club. La un moment dat, spun anchetatorii, în club s-a iscat un conflict generat de faptul că inculpaţii au solicitat pahare de vin şi de apă minerală pentru a consuma vinul adus de ei. "La refuzul părţii vătămate, inculpaţii au lovit-o pe aceasta, cauzându-i leziuni care necesită pentru vindecare 11 - 13 zile de îngrijiri medicale. În această împrejurare au fost distruse şi bunuri din local", ne-a declarat procuror Gheorghe Velea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. Scandalagiii au fost potoliţi de poliţişti, fiind reţinuţi apoi şi duşi în faţa instanţei cu propunere de arestare. Sursa citată a precizat că, în ziua de 23 octombrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a sesizat instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă a inculpaţilor pentru infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, faptă aflată în concurs cu infracţiunile de lovire şi distrugere. "Instanţa (Judecătoria Brăila) a respins propunerea de arestare preventivă, apreciind că inculpaţii nu prezintă pericol pentru ordinea publică", a mai spus procuror Velea. Asta, deşi procurorii au adus probe în faţa judecătorilor pentru a dovedi că lăsarea în libertate a inculpaţilor prezintă pericol pentru ordinea publică, menţionând faptul că aceştia au săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 4 ani şi, în plus, inculpaţii sunt "pătaţi" (de exemplu, recidivistul Daniel Lungu se află în perioadă de încercare pentru infracţiunile comise anterior).

24buric1
Clubul de pe strada Sebastian, unde a avut loc scandalul

Scandaluri şi bătăi cu repetiţie

Fiul liderului interlopilor din Vidin, Daniel Buricea, zis "Haret Junior", este acuzat că, în 2009, a lipsit de libertate o tânără, pe care a luat-o cu forţa de pe Plaja Lipovenească. Iniţial, fata l-a acuzat şi de viol, dar şi-a retras ulterior plângerea. În acest dosar, "Haret Jr." a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Brăila, în noiembrie 2010, la 8 ani de închisoare cu executare. Interlopul a făcut apel la Tribunalul Brăila care, pe data de 14 octombrie, i-a redus pedeapsa cu un an. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacă cu recurs în termen de 10 zile.
"Haret Jr." nu este singurul din familie care are probleme cu legea penală. Tatăl lui, Spiru Buricea, zis "Haret", a ajuns în spatele gratiilor în data de 20 august 2010, când instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a interlopului pe o perioadă de 29 de zile pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, distrugere şi lovire sau alte violenţe. Asta după ce, în seara zilei de 15 august, a provocat scandal pe bacul care face trecerea peste Dunăre, în zona Smârdan - Brăila. Nervos că nu a putut bate un poliţist, "Haret" le-a luat la palme şi picioare pe fiica şi soţia acestuia, pentru că au îndrăznit să solicite bon fiscal pentru trecerea cu bacul. În plus, interlopul s-a urcat pe plafoniera maşinii victimelor, provocând distrugeri. Pe 17 septembrie 2010, "Haret" a reuşit să scape de arest după ce a câştigat recursul făcut împotriva menţinerii arestării preventive. După cinci luni de la incident, în ianuarie anul acesta, Spiru Buricea şi-a primit pedeapsa pentru scandalul provocat la bac, magistraţii Judecătoriei Brăila condamnându-l la 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendarea executării. Deşi, iniţial, interlopul a fost cercetat şi trimis în judecată pentru trei infracţiuni, în final, condamnarea s-a dat doar pentru una, respectiv ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Pentru celelalte două fapte, distrugere şi lovire sau alte violenţe, s-a încetat procesul penal întrucât părţile vătămate şi-au retras plângerile.
Comentarii