Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scandal cu traseişti, PMP-işti şi PDL-işti

Febra traseiştilor politici pare să lovească şi judeţul nostru. Prima "victimă": organizaţia PDL Brăila. Cel puţin asta au dat de înţeles, ieri, PMP-iştii brăileni, în frunte cu Viorel Botea, care au anunţat că vor prelua aproximativ 80% dintre membrii organizaţiei municipale a PDL Brăila. Concret, fostul prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PDL, Roman Pandele, a luat parte la conferinţa extraordinară a PMP-iştilor, declarându-şi în mod public adeziunea la Partidul Mişcarea Populară. Acesta a fost primit cu braţele deschise de către Botea, care l-a prezentat drept viitor preşedinte al organizaţiei municipale a PMP. Mai mult, ex-pedelistul a anunţat că odată cu el aproximativ 200 de membri ai organizaţiei municipale şi nu numai îi vor urma exemplul şi vor migra la Mişcarea Populară. "Am venit la Mişcarea Populară deoarece sunt un susţinător al doamnei Elena Udrea, sunt PDL-ist încă de la formarea PD-ului de către Petre Roman. Sunt un susţinător al domnului Traian Băsescu şi mie îmi place să merg cu o echipă câştigătoare. (...) M-am alăturat Mişcării Populare şi domnului Botea, văzând că nu mai pot să stau în PDL. Am stat până acum cu speranţa că se va întâmpla ceva şi doamna Elena Udrea va veni în PDL, dânsa trebuia să fie de drept, nu Blaga", a declarat Pandele, exprimându-şi totodată nemulţumirea vizavi de fuziunea PDL-PNL. Fostul PDL-ist a ţinut să sublinieze că există semnale şi din partea organizaţiei judeţene a democrat liberalilor în privinţa schimbării taberei politice. "Din PDL am plecat şi la insistenţa oamenilor care m-au sunat şi simpatizanţilor doamnei Elena Udrea care mi-au spus să mergem la Mişcarea Populară. Sunt în jur de 200 de oameni care vor veni acum, vreo 8-10 şefi de zonă, câţiva sunt prezenţi aici, în sală. Până la urmă, vor veni cam 80% din organizaţia municipală a PDL. Avem semnale şi din judeţ, ne sună oamenii. Avem organizaţia de la comuna Chiscani, de la Vădeni, de la Scorţaru, pe care le coordonam eu la PDL. Vin cu mine. Vor mai veni, unii au venit înaintea mea", a mai completat sursa citată.

Botea îl invită pe Nazare la PMP

Nici preşedintele PMP Brăila, Viorel Botea, nu a ratat ocazia de a se lăuda cu faptul că foarte mulţi PDL-işti l-au contactat pentru a i se alătura. Acesta a ţinut chiar să îi lanseze o invitaţie copreşedintelui ACL Brăila, Alexandru Nazare, de a veni în Mişcarea Populară. "Dacă până ieri mi-am ţinut cuvântul faţă de domnul Nazare vizavi de faptul că nu voi face absolut nimic în a racola membri de la PDL - deşi e impropriu spus a racola -, trebuie să spun că au existat colegi care tot timpul veneau şi ne rugau să intre în PMP. Îmi cer scuze faţă de conducerea centrală, pentru că este vorba de o chestie de onoare până la urmă. Nu am mai putut să rabd şi să văd că acest partid, PDL, este distrus. Colegii şi-au exprimat foarte clar punctul de vedere. Nu poţi să fii un partid anexă a PNL-ului, care la Brăila, ştim foarte bine, este o anexă a PSD-ului. (...) Colegii nu au mai putut să mai rabde acest lucru şi atunci au venit în masă la PMP. Dacă domnul Nazare este într-adevăr un reprezentant al opoziţiei, care cu adevărat vrea să arate că este împotriva sistemului PSD-ist, are uşile deschise către PMP. Îl invităm şi conducerea centrală nu cred că va fi deranjată de acest lucru", a declarat Botea.

Nazare: "Experienţa din perioada comunistă la abator îl va face pe domnul Pandele să se simtă ca acasă în PMP"

De cealaltă parte, contactat de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", liderul PDL Brăila, Alexandru Nazare, a negat plecările în masă din partid, subliniind că este vorba despre o intoxicare. Acesta nu s-a arătat surpins de decizia lui Roman Pandele de a părăsi barca PDL Brăila, menţionând că ştia de "relaţia" acestuia cu Elena Udrea. "Toamna se numără caracterele, asta e esenţa a ceea ce s-a întâmplat cu domnul Roman Pandele. Cifrele pe care le emite sunt nişte intoxicări. De fapt, întregul demers e o intoxicare, pentru că sutele de oameni despre care dumnealui vorbeşte nu există. E o intoxicare pusă în operă chiar de oamenii care fac parte din sistemul cu care noi ne luptăm. Noi ne opunem unui sistem care e făcut de ani de zile în Brăila şi acesta reacţionează. Plecarea lui Roman Pandale e un mod de a reacţiona al sistemului. Orice discuţie despre sute de oameni, consilieri locali, judeţeni, primari e o poveste. Domnul Pandele s-a supărat pentru că probabil nu mai voia să muncească pentru Iohannis, dumnealui are o relaţie cu doamna Elena Udrea, avea şi înainte, şi vrea să muncească pentru dânsa, dovadă că a şi zis că e cel mai frumos şi mai tânăr preşedinte. Noi, cei din PDL, avem o părere diferită, îl susţinem pe Klaus Iohannis. Experienţa din perioada comunistă la abator îl va face pe domnul Pandele să se simtă ca acasă în PMP", a declarat Nazare. Totodată, liderul PDL Brăila a dorit să sublinieze că din punctul său de vedere, toţi membrii de partid care nu îşi fac treaba şi care nu lucrează în folosul campaniei ACL sunt liberi să plece. "Domnul Roman Pandele era unul dintre cei care nu şi-a făcut treaba la municipiu, sabota campania domnului Iohannis, aşa că e un lucru foarte bun că a plecat. Avem resurse, oameni tineri care să îi ia locul şi care pot să crească într-o organizaţie care se bazează pe caracter, nu pe trădări şi vânzări", a mai completat sursa citată. Deputatul a negat faptul că odată cu proaspătul PMP-ist ar fi plecat şi alţi membri din cadrul organizaţiei, punctând că are întâlniri foarte dese cu membrii PDL.
În ceea ce priveşte invitaţia lui Viorel Botea de a se alătura Mişcării Populare, Nazare a preferat să nu dea curs provocării, sugerându-i liderului PMP-ist să vorbească mai puţin şi să facă mai multe.

Nazare se aşteaptă la plecări de primari

Liderul PDL Brăila a susţinut ieri şi o conferinţă de presă la sediul partidului, cu o jumătate de oră înainte de cea organizată de PMP. Cu această ocazie, Alexandru Nazare a abordat subiectul migrărilor politice ale primarilor în baza ordonanţei date de Guvernul Ponta care dă răgaz 45 de zile aleşilor locali să îşi aleagă tabăra politică. PDL-istul a afirmat că deşi nu a primit nicio demisie oficială până în acest moment, se aşteaptă ca cel puţin doi primari să părăsească tabăra democrat liberală - Ganea Nicolae (comuna Galbenu) şi Dima Priceputu (comuna Viziru). "Nu sunt primari la care nu mă aşteptam. Până în momentul de faţă eu n-am o demisie pe aici, ca să vă spun că a plecat vreunul. Deci până în momentul de faţă, oficial nu a plecat niciunul. Neoficial, strigăte de iubire către PSD, domnul de la Galbenu, domnul Ganea a făcut din primul moment. La două săptămâni după ce a fost ales a început să iubească PSD-ul. Am nişte aşteptări, că mi-a zis şi în faţă că iubeşte PSD-ul. Nu mă bazez pe primarul de la Galbenu. Însă nici de la primarul de la Viziru nu am vreun semn. Nu am vreo demisie, am văzut că e pe gânduri, dar nu am de la niciun primar vreo decizie că ar lua-o în altă parte. Eu am vorbit cu toată lumea şi vorbesc tot timpul cu toată lumea. Sunt în contact cu toţi primarii şi cu aleşii locali din judeţ", a afirmat Nazare.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii