Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SC "Braicar" SA, pagubita cu 1,2 miliarde de lei

Procurorul Aurica Avram, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, a finalizat ancheta penala declansata intr-un caz grav de neglijenta in serviciu - in urma caruia SC "Braicar" SA Braila s-a constituit parte civila cu suma de 1.282.263.920 lei vechi - si a dispus trimiterea in judecata a numitei Nusa P., in virsta de 50 de ani, gestionar la societatea amintita.
Potrivit magistratului procuror, invinuita a ocupat functia de gestionar la SC "Braicar" SA Braila - Depozitul Radu Negru, avind ca atributii specifice "raspunderea pentru existenta cantitativa si calitativa a materialelor si confruntarea soldului scriptic cu cel faptic". La data de 30 iunie 2005, conducerea societatii a sesizat organele de urmarire penala, in legatura cu o "gaura" in gestiunea Nusei P., de 472.770.000 de lei. Suma o reprezinta contravaloarea cantitatii de 5.562 kilograme fir contact TT 100, disparut pur si simplu din depozit.
Anchetatorii au ajuns la concluzia ca prejudiciul se datoreaza neglijentei gestionarei de la "Braicar" SA care, desi nu a sustras firul respectiv, "obisnuia sa inmineze cheile magaziei de materiale diversilor angajati ai societatii, fara ca ea sa fie prezenta la operatiunile efectuate". Firul contact TT 100 a "disparut" din Depozitul Radu Negru in perioada octombrie - noiembrie 2004, fara ca cineva sa sesizeze politia. Ulterior, nu mai putin de 12 angajati ai "Braicar" au declarat ca Nuta P. "si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu". Femeia a fost pusa imediat sub acuzatie si luata "la bani marunti". Prejudiciul nu a fost recuperat, motiv pentru care societatea s-a constituit parte civila in procesul penal, cu suma de 1,2 miliarde de lei. In urma cu doua zile, cazul a fost preluat de magistratii Judecatoriei Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii