Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sase persoane ucise in tentativa de asasinare a presedintelui somalez

Sase persoane au fost ucise, luni, in apropierea sediului Parlamentului somalez din Baidoa, intr-o tentativa de asasinare a presedintelui Abdullahi Yusuf, a afirmat purtatorul de cuvint al Guvernului, citat de Reuters.
"Am auzit ca au fost ucise sase persoane - trei gatrzi de corp si trei civili. Parlamentarii si oficialii sint in siguranta", a declarat Abdirahman Dinari, adaugind ca politia ii cauta pe cei responsabili de atac.
Anterior, ministrul de Externe mentionase ca o persoana a fost ucisa in atac, iar alte citeva au fost ranite.
"A fost o tentativa de asasinare a presedintelui", a precizat ministrul somalez de Externe, Ismail Hurre.
"O masina a explodat in momentul in care convoiul presedintelui se deplasa spre resedinta acestuia", a afirmat el, adaugind ca seful statului este in siguranta.
Postul arab de televiziune Al Jazeera a precizat ca opt persoane au fost ucise in expozie.
Un localnic a declarat ca parlamentarii s-au reunit pentru a aproba un nou Guvern. Premierul Ali Mohamed Gedi a numit doi noi ministri in august, dupa ce Yusuf a declarat Cabinetul anterior ineficient si l-a dizolvat, la 7 august.
Guvernul interimar al Somaliei are sediul in orasul de provincie Baidao.
Cea de-a 14-a incercare a somalezilor de a forma un Guvern dupa inlaturarea unui dictator, in 1991, a fost marcata de lupte interne si de preluarea controlului asupra capitalei Mogadiscio si a unor parti din sudul tarii de catre islamisti.
Anul trecut au avut loc doua tentative de asasinare a premierului Gedi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii