Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Sase palarii pentru gandire"

Cursul, o licenta a Edward de Bono's, este o tehnica dovedita si surprinzator de simpla pentru a creste entuziasmul, creativitatea si curajul de a transforma modul in care echipele organizeaza intalniri, iau decizii si genereaza idei noi. Cu acelasi succes, metoda poate folosita si individual. Acest curs l-am realizat si cu studenti si au spus ca au vazut imediat ca rezolva mai usor problemele pe care le intalnesc, iar profesorii au spus ca se remarca o eficienta a tinerilor in prezentarea ideilor", a explicat trainerul Stefan Palarie.

In timpul celor opt ore de curs, elevii au invatat: sa abordeze sistematic problemele si procesul de luare a deciziilor, sa aiba o gandire structurata, clara, obiectiva, sa genereze cu rapiditate mai multe idei, sa gaseasca cele mai bune solutii, si sa le evalueze corect.

Elevii au inceput cu o introducere in sistemul celor sase palarii, apoi au invatat ce inseamna fiecare palarie: Palaria Alba - perspectiva rationala, Palaria Rosie - perspectiva emotionala, Palaria Neagra - perspectiva riscurilor potentiale, Palaria Galbena - perspectiva beneficiilor potentiale, Palaria Verde - tehnici rapide de generarea ideilor noi, alternativelor si solutiilor inovatoare, Palaria Albastra - tehnici eficiente de facilitare a procesului de luarea deciziilor pentru transformarea ideilor in solutii aplicabile, minimizarea conflictelor si obtinerea rapida a rezultatelor. In final, elevii au invatat sa aplice practic metodele invatate. Cursul a fost posibil datorita implicarii Centrului Judetean de Resurse, a directorului Marian Closca, si a profesorilor Aichel Alberto si Rodica Popa.
Categorie articol: 

Comentarii