Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sase morti si mii de sinistrati, in urma trecerii taifunului Utor in Filipine

Taifunul Utor, care s-a abatut luni asupra statului Filipine, a provocat moartea a sase persoane si izolarea altor citeva mii, dupa ce rafalele de vint si valurile puternice au afectat liniile de inalta tensiune si caile de comunicatie din arhipelag, relateaza Reuters.
Potrivit previziunilor meteorologice, Utor, taifun de categoria a doua, cu rafale de vint cu viteze de pina la 150 km pe ora urma sa se intensifice marti, transformindu-se intr-un taifun de categoria a patra.
Consiliul National pentru Gestionarea Dezastrelor (CNCD) a anuntat ca doua persoane printre care si o fetita in virsta de un an, au murit dupa ce un copac s-a prabusit peste casa lor, in centrul provinciei Capiz. Despre alte trei persoane se crede ca au murit inecate.
Pe insula turistica Boracay, vintul a smuls acoperisuri si copaci.
"Unii oameni pling, pentru ca sint inspaimintati si in stare de soc", a declarat Roselle Gallano, chelnerita intr-o cafenea situata pe malul marii.
Guvernatorul provinciei invecinate, Aklan, a declarat ca o persoana a murit in Boracay si cel putin patru sint date disparute.
Peste 90.000 de locuinte au fost evacuate, majoritatea din provincia Albay, unde mai mult de o mie de persoane au murit la sfirsitul lunii noiembrie, din cauza inundatiilor si alunecarilor de teren provocate de trecerea taifunului Durian.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii