Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sase arestari in cazul atacului asupra lui Buricea

Aproximativ 12 indivizi numara cercul de suspecti care, in noaptea de 4 spre 5 octombrie, ar fi atacat cu pietre blocul in care sta familia celor doi frati Buricea, spargind geamurile mai multor apartamente si distrugind doua autoturisme de lux din parcarea blocului, apartinind unor baieti din cartier. Sase tineri au fost arestati noaptea trecuta in aceasta cauza, pentru distrugere, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a linistii publice. Intre arestati, cunoscuti ca facind parte din gruparea "Catali", se numara si Adrian Balan, nimeni altul decit "mina dreapta" a lui Radu Bogateanu, zis "Romica". Balan a fost pus in libertate de politisti, dupa ce, aplicind modificarile Codului Penal, o instanta de judecata a anulat mandatul sau, ca si pe acela al lui "Romica", de altfel. Ieri noapte, dupa ce s-au adunat la locuinta familiei Buricea, sub pretextul ca doresc sa pazeasca imobilul de "dusmani", citeva zeci de indivizi au fost dispersati de Politia care a patrulat in zona. Politistii ne-au spus, ieri, ca il cauta si pe "Romica", liderul gruparii "Catali", existind indicii ca acesta ar fi participat la atacul asupra familiei Buricea.

Noapte de veghe

Ieri noapte, dupa o zi extrem de tensionata, citeva zeci de indivizi din grupul Buricea s-au adunat in jurul blocului T, de pe Str. Sebesului. "Stam. Stam de paza. Ne pazim locuintele", ne-a spus Ghita Buricea. Alti membri din grupul respectiv ne-au marturisit ca si-au trimis familiile de acasa si ca isi vor veghea casele pina cind apele se vor linisti. In jurul orei 22.00, in curtea blocului in care sta familia Buricea, se adunasera citeva zeci de indivizi. Se uitau la televizor, rideau, spuneau bancuri, spargeau seminte si beau cafea. Cineva montase chiar si doua corturi pentru a se putea odihni pe rind. De altfel, tot pe rind, acestia mergeau acasa pentru a minca sau pentru a se spala. I-am intrebat cum isi apara casele, cu miinile goale?! "Da", au raspuns la unison, ridicind din umeri , scotind miinile din buzunare si aratindu-ne bolovanii si sipcile ramase de la atacul din noaptea precedenta, de la "dusmani". "Dar e si Politia pe aici, nu cred ca vin ei acum. Oricum, noi mai stam putin si plecam", a spus Ghita Buricea. Intr-adevar, Politia a postat mai multe masini in zona. La un moment dat, cum curtea blocului respectiv se umpluse, la fata locului s-a deplasat cms. Costel Arbunea, comandantul Politiei Municipiului, care i-a sugerat lui Buricea sa imprastie oamenii. La scurt timp, mai ales dupa aflarea vestii ca sase indivizi din grupul "Catali" au fost arestati, grupul s-a dispersat. Unii s-au dus sa se distreze la Cabana "Stejarul", unde au fost monitorizati de politisti, altii s-au dus acasa, sa se culce.
Potrivit unei note de presa formulate in seara zilei de 5 octombrie, de catre Inspectoratul de Politie al Judetului Braila, in cauza privind atacul cu pietre asupra blocului T, au fost operate sase arestari. "Politistii au desfasurat activitati specifice pentru identificarea persoanelor implicate, stabilind ca Eugen G. (31 de ani), Adrian B. (30 de ani) (Adrian Balan, cel prins si eliberat dupa decizia instantei de anulare a mandatului de arestare si implicit a urmaririi generale -n.r.), Costin C. (22 de ani), Cristian D. (18 ani), Valentin P. (18 ani) si Nicolae P. (17 ani), toti din Braila, au participat la savirsirea infractiunilor sesizate de Ionel B. (Buricea, tatal -n.r.), fiind condusi la instanta cu propunerea de arestare preventiva. Judecatoria Braila a dispus arestarea preventiva pentru primele 29 de zile sub aspectul savirsirii infractiunilor de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a linistii publice. Acestia au fost incarcerati in Arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila. Cercetarile continua pentru stabilirea vinovatiilor celorlalte persoane implicate", se arata in nota de presa emisa de Politie, in seara zilei de 5 octombrie. Cei sase au facut recurs impotriva masurii arestarii preventive, dar acesta le-a fost respins, tot ieri, de instanta superioara.

Indicii

Ieri, comandantul Politiei municipiului Braila, cms.Costel Arbunea, ne-a spus ca si Radu Bogateanu, zis "Romica", este cautat, existind indicii ca ar fi participat la atacul din noaptea respectiva.
Reamintim ca in noaptea de 4 spre 5 octombrie, un grup de indivizi a atacat cu pietre si bite blocul T in care sta familia Buricea. Geamurile mai multor apartamente, de la parter, pina la etajul al treilea, au fost sparte de cataroaiele aruncate de rivalii familiei Buricea. De asemenea, doua autoturisme de lux au fost distruse, reparatia acestora costind, potrivit proprietarilor - baieti din grupul Buricea -, cite 7.000 de euro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii