Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Saracu' Simi

Primarul Aurel Simionescu a anuntat ca pesedistii braileni vor adopta de-acum incolo un ton moderat si ca nu vor mai raspunde la josniciile verbale ale adversarilor politici, asta dupa ce, timp de doua saptamini, colegul sau, deputatul Mihai Tudose, si liberalul Constantin Cibu s-au porcait cu ardoare.
Pomisiunea facuta de Simionescu are extrem de putine sanse sa se realizeze. In ceea ce il priveste pe el, da, sint sigur ca vom vedea aceeasi atitudine impaciuitoare si de bun simt. Pentru ca asta este Simionescu: un tip care nu a sarit niciodata calul, care nu si-a iesit din pepeni, care nu a pornit lupte mediatice sau ideologice cu nimeni. Problema este ca politica braileana e plina de persoane care sint exact opusul lui Simionescu, iar aici nu ma refer doar la Cibu.
Stateam si ma intrebam de ce se injura politicienii din Braila si nu numai. Pai, cred ca o posibila explicatie este aceea ca nu se pricep la altceva. Nu au discurs, nu au idei, nu stiu ce-i aia administratie publica, deci ce altceva sa scoata pe gura? Uitati-va la Cibu. A fost mare director la Progresul inainte de '89 si, gata, a crezut ca-i bun sa managerieze un oras intreg, sa se ocupe de soarta a peste 200.000 de oameni. Acum, frustrat ca din administratorul orasului a ajuns un banal consilier local, se bate cu toata lumea. Dar cum ziceam si mai sus, nu pe idei. De ce ar polemiza argumentat politicienii, de exemplu, pe marginea unui proiect care priveste intreaga comunitate? Asta ar insemna sa se documenteze, sa se implice in problema, sa studieze, sa-si puna creierii la munca - ceea ce este aproape imposibil. In schimb, daca apeleaza la un limbaj suburban, daca scot insultele la inaintare si le arunca in capul unui coleg politician considera ca deja au spus CEVA. Ei cred ca asta aduce audienta, ca astfel ajung mai repede in paginile ziarelor, cu poza si ca devin vizibili in ochii alegatorilor.
Din pacate, lumea politica braileana a ramas tot la nivelul anului 1990, asta daca mai tineti minte celebrele sedinte ale CPUN, cind porcaiala colectiva era singurul punct pe ordinea de zi. Anii au trecut, dar calitatea umana a politicienilor a ramas neschimbata. Asta poate si pentru ca, la intrarea in viata politica nu esti nevoit sa dai examen de admitere. Si uite-asa, ne trezim cu multe neamuri proaste de care nici mama politiei nu ne poate scapa!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii