Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A saptea zi de proteste in Grecia

Citeva sute de tineri au atacat, joi dimineata, fortele de ordine in fata inchisorii Korydallos din Atena, in cea de-a sasea zi de proteste violente din Grecia, relateaza AFP.
Confruntarile au izbucnit dupa ce manifestantii s-au adunat in fata cladirii inchisorii, aruncind cu diferite proiectile in directia fortelor de politie, a declarat unul dintre gardienii inchisorii, care a adaugat ca in interiorul penitenciarului situatia a ramas calma.
Surse din cadrul politiei au afirmat ca in zona se afla citeva sute de manifestanti, printre care se numara si liceeni.
Dupa ce fortele de ordine au ripostat folosind gaze lacrimogene, demonstrantii s-au retras, asezindu-se pe pavaj in fata cladirii.
Detinutii de la inchisoarea Korydallos, situata la periferia de vest a Atenei, s-au aflat in greva foamei in noiembrie, in cadrul unui protest national fata de conditiile de detentie si suprapopularea penitenciarelor.
In aceasta inchisoare urmeaza sa fie transferat politistul care a ucis un adolescent la Atena.
Potrivit unei surse judiciare, politistul inculpat miercuri pentru omucidere voluntara va fi transferat si plasat in detentie provizorie joi la Korydallos.
Violentele au reinceput in cursul dupa-amiezii, dupa o aparenta acalmie. Politistii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa multimea, potrivit unui fotograf AFP.
Moartea adolescentului a declansat un val de violente in Grecia. In cartierul Nea Smurni, aflat in apropiere de Neo Faliro, unde victima a fost inmormintata marti, sute de elevi au intrerupt circulatia pe principala artera, Eleftheriou Venizelou, conform unei surse din cadrul politiei.
Un grup de 300 de elevi s-a indreptat spre sectia de politie din Paleo Faliro, unde au aruncat cu pietre si cu portocale inainte ca multimea sa fie dispersata de politie.
Incidente au avut loc joi dimineata in cartierul Galatsi, din vestul Atenei, in Halandri, in nordul capitalei, precum si in Pireu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii