Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sapte atentate minore comise in Grecia ar putea avea legatura cu summitul G8

Sapte atentate minore cu dispozitive capcana artizanale au fost comise, in cursul noptii de joi spre vineri, impotriva unor obiective germane la Atena si Salonic, provocind pagube materiale, au declarat surse din cadrul politiei elene, citate de AFP.
Anchetatorii avanseaza ipoteza ca atentatele, comise probabil de miscarile anarhiste din Grecia, au legatura cu summitul G8 din Germania.
Atentatele comise la Atena cu dispozitive incendiare compuse din sticle de gaz si un sistem rudimentar de aprindere au vizat un vehicul al unei scoli private germane si doua filiale locale a companiilor Opel si Mercedes.
La Salonic, al doilea oras ca marime din Grecia, sase autoturisme au fost avariate in fata a doua reprezentante Mercedes. Dispozitivele au vizat, de asemenea, un magazin de electrocasnice si un supermarket german, provocind pagube materiale.
Atentatele s-au succedat la circa jumatate de ora in ambele orase.
Aceste tipuri de mini-atentate sint frecvente in Grecia, comise de mici grupari anarhiste de extrema stinga, potrivit politiei elene. Atacurile vizeaza, de regula, sedii ale bancilor, ale institutiilor publice si interese straine, fara a provoca insa victime, ci doar pagube materiale.
Ultimul astfel de atac a fost comis la 31 mai cind o masina diplomatica sirba a fost incendiata la Salonic dupa explozia unui dispozitiv artizanal amplasat sub autoturism. Un alt dispozitiv similar a explodat in fata unei filiale a Eurobank, al treilea grup financiar din Grecia, provocind pagube materiale.
Categorie articol: 

Comentarii