Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sapte acuzati in al doilea proces al lui Saddam Hussein

Sapte fosti membri ai regimului irakian, printre care se numara Saddam Hussein si varul sau, Chemical Ali,
se vor afla luni pe banca acuzatilor in procesul asupra campaniei Anfal impotriva kurzilor, soldata cu cel putin 100.000 de morti, informeaza AFP.
Saddam Hussein. Presedinte al Irakului intre 1979 si 2003, el este acuzat ca a ordonat declansarea campaniei si ca este principalul responsabil pentru genocidul impotriva populatiei kurde.
Ali Hassan al-Majid. Cunoscut si drept Chemical Ali sau "macelarul din Kurdistan", este acuzat ca a folosit arme chimice in campania Anfal. Al-Majid era seful Statului Major pentru zona de nord a Irakului si a fost insarcinat sa execute ordinele date de varul sau, Saddam Hussein, pentru reprimarea populatiei kurde.
Sabir al-Douri. Director al serviciilor de informatii militare, Al-Douri este acuzat ca ar fi fost unul dintre principalii instigatori ai planului Anfal si unul dintre principalii executanti ai acestuia.
Taher al-Ani. Guvernator la Mossul in timpul regimului lui Saddam Hussein, ocupa aceasta functie si in timpul campaniei Anfal.
Sultan Hashim al-Tai. Fost ministru al Apararii, el a comandat pe teren operatiunile din cadrul campaniei, primind ordine de la al-Majid.
Hussein Rashid al-Tikriti. Director adjunct pentru operatiuni si membru al clanului lui Saddam Hussein, el este acuzat ca a participat activ la campanie.
Farhan al-Juburi. Director al serviciilor de informatii militare pentru estul Irakului, si el este acuzat de participare activa la operatiunile in campania Anfal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii