Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Saptamina de lupta impotriva fumatului

Pe parcursul acestei saptamini, Centrul Antidrog Braila va organiza o serie de activitati de prevenire a fumatului, pentru marcarea "Zilei Nationale fara Fumat". Evenimentele se vor adresa, in special, adolescentilor si tinerilor, categoria de populatie cea mai expusa acestui viciu. Rolul acestor activitati este de a sensibiliza si constientiza populatia cu privire la riscurile consumului de tutun, avind in vedere ca fumatul este printre primele cauze ale mortalitatii in lume, conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
In acest context, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) Braila, care a asigurat finantare, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Braila a realizat pliante informative despre efectele negative ale fumatului, ce vor fi impartite in cadrul activitatilor. Nicoleta Codrescu, specialistul pe probleme de educatie invatamint de la Centrul Antidrog, impreuna cu consilierul Neculai Pascu, de la DJT Braila, se vor intilni cu elevii Liceului Teoretic "Mihail Sebastian" si cu cei ai Scolii cu clasele I-VIII "Mihu Dragomir". Activitatile se vor derula sub egida "Tutunul inseamna dependenta! Alege sa fii liber!" si vor urmari promovarea unui stil de viata sanatos in rindul copiilor, adolescentilor si tinerilor. Pe linga informarea corecta a elevilor despre consecintele fumatului, acestia vor fi implicati si in activitati cu rol educativ. De asemenea, elevii clasei a V-a de la Colegiul National "Gh. M. Murgoci" se vor intilni cu citiva dintre cei mai activi voluntari ai Centrului. Cezar Barbu, elev in clasa a V-a si voluntar antidrog, le va vorbi colegilor sai despre efectele fumatului, impreuna cu echipa formata din Andreea Tudorache si Denisse Epifanov, eleve in clasa a IX-a la Colegiul National "N. Balcescu". Copiii, indrumati de Olga Condrat, coordonatorul de voluntari din cadrul CPECA Braila, vor prezenta materiale informative si vor initia discutii libere cu colegii mai mici, pentru a preveni fumatul inca de la cele mai fragede virste. "In data de 20 noiembrie, intreaga echipa a Centrului va pleca la Galati, unde va participa la o activitate in colaborare cu Centrul Antidrog Galati. Aceasta se va desfasura la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii, in fata unei audiente formate din studenti, elevi, reprezentanti ai institutiilor cu care centrele antidrog colaboreaza, ai autoritatilor publice locale, mass-media, dar si alti invitati care vor expune o serie de aspecte cu privire la tema abordata", a precizat Elena Nechifor, coordonatorul Centrului Antidrog Braila.
Saptamina dedicata activitatilor de prevenire a fumatului se va incheia cu o activitate desfasurata in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si grupul artistic "Stelute Dunarene" condus de Liliana Toader. Astfel, in cadrul proiectului "Alaturi de cei cu dizabilitati in lupta antidrog", initiat la Centrul de Ingrijire si Asistenta de catre dr. Marcela Urda, medic specialist la Centrul Antidrog Braila, se va derula o activitate de prevenire a fumatului, care se va finaliza cu un spectacol oferit de copii persoanelor cu dizabilitati din acest centru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii